Queen Elizabeth: ‘Er gaat ook een hoop lol schuil achter al die formaliteit’

Dat laten de privébeelden in haar nieuwe documentaire goed zien.

Lees ook

Wie aan Queen Elizabeth denkt, ziet meteen haar lange loopbaan als monarch voor zich. Toch is het leven van Her Majesty niet altijd zo zakelijk geweest. Dat blijkt wel uit de vele privévideo’s uit haar jeugd, die we binnenkort bij de BBC kunnen bekijken.

Privémomenten

Aanstaande zondag verschijnt er een documentaire over het leven van Queen Elizabeth, getiteld Elizabeth: The Unseen Queen. Er zijn meer dan vierhonderd stukjes uit home videos van de Royal Family voor gebruikt, die zich tot nu toe allemaal in een privé-archief bevonden.

Elizabeth herself heeft een introductie ingesproken voor de docu, die ‘de lol achter de formaliteiten laat zien’. “Camera’s hebben altijd deel uitgemaakt van onze levens. Het is anders om een home-video te kijken als je weet wie er aan de andere kant van de lens staat en de camera vasthoudt. Dat voegt een gevoel van intimiteit toe”, aldus de Queen.

Heerlijk huiselijk

De documentaire duurt in totaal 75 minuten en laat Elizabeths leven zien tussen 1926 en 1953. In dat eerste jaartal werd ze geboren, in het tweede werd ze koningin. We krijgen beelden te zien van haar ouders en zus Margaret, maar ook van haar eigen gezin met prins Philip, prins Charles en prinses Anne. Er komen heerlijk huiselijke taferelen voorbij, waaronder beelden van een jonge Elizabeth en Margaret die samen in de tuin spelen. Bekijk de BBC-trailer hieronder:

Mooie herinneringen

De Queen vertelt onder andere dat haar familie, net als vele andere families, graag zoveel mogelijk kostbare momenten wilde vastleggen. Datzelfde wilde zij vervolgens met Philip en hun kinderen doen.

“Ik ga ervan uit dat vrijwel elke familie een collectie aan foto’s en video’s heeft waar ooit vaak naar werd gekeken om herinneringen op te halen. In de loop der tijd zijn die beelden vervangen door meer recente exemplaren en herinneringen. Je hoopt altijd dat toekomstige generatie ze interessant vindt, en misschien ook een beetje verbaasd zijn als ze bedenken dat jij ooit ook jong bent geweest”, aldus Elizabeth. Wij zijn enorm benieuwd!

Bron: HELLO! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook