Te grappig: dit is het verhaal achter de favoriete gele jurk van hertogin Kate

Prins William is volgens de hertogin namelijk minder enthousiast over het knalgele exemplaar...

Lees ook

Kate staat erom bekend regelmatig outfitjes te herhalen en oude favorieten weer uit de kast te trekken. Al is er een jurk die William liever geen terugkeer ziet maken.

Toen de hertogin in 2020 een leuke video opnam om hulpverleners in Australië een hart onder de riem te steken, droeg ze een knalgele jurk. Hiermee leek ze op subtiele wijze een gebaar te maken naar een eerder staatsbezoek aan het land in 2014. Toen droeg de hertogin namelijk dezelfde jurk.

Beeld: BrunoPress

Fris en fruitig

De gele statementjurk met grote witte blokken was een hit bij de fans, maar bleef ook bij prins William niet onopgemerkt. “Hij zei dat ik eruitzag als een banaan,” vertrouwde Kate een van de toegestroomde bezoekers in Australië destijds toe. Nooo, nu zien we niets anders meer.

Australië, 2014. Beeld: BrunoPress

Favoriet

Toch lijkt ze zich weinig van Williams niet zo subtiele opmerking te hebben aangetrokken. Ze werd sindsdien namelijk ook al eens in de jurk gespot tijdens een bezoek aan de halve finale van Wimbledon in 2016.

Wimbledon, 2016. Beeld: BrunoPress

De jurk is van Roksanda, en merk dat Kate volledig vertrouwt als het op bananenkleur aankomt. Voor haar bezoek aan Jamaica eerder dit jaar verscheen de hertogin opnieuw in een gele jurk van het label.

Jamaica, 2022. Beeld: BrunoPress

Of er tijdens die vliegreis weer heel wat bananenopmerkingen heen en weer zijn gegaan tussen de Cambridges? Waarschijnlijk. Maar wat ons betreft mag Kate dit zomerse, goudgele japonnetje gerust nog een keer in de herhaling laten gaan. Sorry, Wills!

Bron: Beau Monde Archief, Kate Middleton Style | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook