Beau Monde tipt: Amsterdam ligt aan je voeten in dit luxe hotel

Lees ook

Hoewel we gelukkig weer op reis kunnen naar verre bestemmingen en zonnige oorden, blijft een weekend in ons eigen Amsterdam een uitstapje waar we ook geen ‘nee’ tegen zeggen. Want hoe vaak we ook langs de grachten flaneren, er blijft nog altijd genoeg te ontdekken op culinair en cultureel gebied. En op de talloze shoppingadresjes die 020 te bieden heeft, raken we al helemaal nooit uitgekeken.

Voor wie ook staat te popelen om weer een nachtje in de hoofdstad te verblijven, tippen we luxe hotel Room Mate Aitana, op een prachtige, centrale locatie aan het IJ als ideale uitvalsbasis.

Luxe locatie

Vanaf Room Mate Aitena wandel je zó de grachtengordel op. Je zit vlakbij de gezellige Jordaan en de Negen Straatjes, waar je na een middagje winkelen meer dan genoeg terrasgelegenheden vindt om je een wijntje in te laten schenken. Of maak een rondje over de nabijgelegen westelijke eilanden als je op zoek bent naar de charme van de Amsterdamse grachten, zonder de toeristische drukte.

Bootjes kijken? Dan kun je like a local uitwaaien op Het Stenen Hoofd. Deze voormalige steiger ­aan het IJ dient nu als stadsstrand en ligt op steenworp afstand van het hotel. Het Centraal Station bereik je ook met een korte wandeling, ideaal voor als je met de trein Amsterdam binnenrolt, of om een tram te pakken naar waar dan ook in de stad.

Het – vrij letterlijke – hoogtepunt van dit hotel zijn de fantastische vergezichten. Vanuit je kamer kijk je uit over de Amsterdamse binnenstad met al haar torenspitsen, koepeltjes en monumentale panden, of over het IJ, waar het een komen en gaan is van boten. Natuurlijk beschikken alle kamers over uitstekende televisies, maar je schuift je stoeltje tóch eerder voor het raam om van het uitzicht te genieten.

 

Nog een rondje

Gehaast aanschuiven bij het hotelontbijt? Dat hoeft bij Room Mate Aitana niet. Je kunt namelijk tot 12:00 uur terecht voor een heerlijk ontbijtje of brunch. Dat is pas ontspannen aan de dag beginnen! Genoeg tijd dus voor een extra rondje langs het buffet, want dat is moeilijk te weerstaan met het rijke aanbod yoghurt, granola, brood, hartige gerechten, saladebar, zoetigheid en natuurlijk heerlijke koffie – de perfecte start voor een dagje Amsterdam. Je ontbijt hier leuk aan het water, met zicht op een charmante jachthaven. ’s Avonds kun je hier, in restaurant i-DOCK, ook terecht voor een heerlijk diner of bij de Aitana Lounge Bar voor een welverdiende cocktail.

Goed wakker worden

De hotelkamers zijn ingericht door niemand minder dan binnenhuisarchitect Tomás Alia. Hoe geslaagd de strakke, kleurrijke interieurs ook zijn, je blijft je toch vooral vergapen aan die fantastic views. In Room Mate Aitana geniet je van een comfortabele nachtrust in hartje Amsterdam, om bij het opstaan en het openschuiven van het gordijn te zien dat de stad aan je voeten ligt!

Laatste nieuws

Zie ook