Een royal reünie voor kroonprinses Victoria en peetdochter Amalia?

Hoog bezoek uit het hoge noorden komende maand!

Lees ook

Veel hoog bezoek uit het hoge noorden komende maand! In juni brengen zowel kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken als kroonprinses Victoria van Zweden een bezoek aan ons landje.

Laatstgenoemde is peettante van niemand minder dan prinses Amalia, en royaltyfans hopen vurig op een gezamenlijk uitstapje van de twee.

Victoria in Den Haag en Amsterdam

Op 7 en 8 juni is kroonprinses Victoria te vinden in onze hoofdstad én in onze hofstad. De toekomstige koningin van Zweden brengt een werkbezoek aan Amsterdam en Den Haag en zal ook een galadiner bijwonen – dus kom maar op met die tiara’s. Een onderonsje met de Oranjes staat niet in de openbare agenda vermeld, maar je weet maar nooit. Prinses Victoria heeft namelijk een heel bijzondere band met onze eigen kroonprinses.

Twee kroonprinsessen op pad

Kroonprinses Victoria is namelijk peettante van prinses Amalia, en prinses Amalia was op haar beurt – een leuke wederdienst – bruidsmeisje tijdens de royal wedding van Victoria en Daniel Westling.

De band tussen de Oranjes en de Bernadottes is sterk en de twee koninklijke families zien elkaar regelmatig en public of en privé. Maar een gezamenlijk optreden van Vic en Am? Dat zien we niet snel gebeuren, aangezien prinses Amalia nog van de laatste weken van haar mediaschuwe tussenjaar geniet. Misschien vindt er achter de schermen een peettantemomentje plaats, als Victoria toch in Den Haag is!

Bron: Royal Central, Adelswelt | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook