Studententijd in Amsterdam: Amalia maakt studiekeuze bekend

Amsterdam it is!

Lees ook

Adieu, traditie! Prinses Amalia treedt níet in de voetsporen van haar oma en vader, maar kiest voor een studie in Amsterdam.

PPLE

De Prinses van Oranje begint in september met de studie Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. De keuze is daarmee gevallen op een breed, Engelstalig en internationaal georiënteerd programma, waarin studenten leren om ‘vanuit meerdere hoeken naar maatschappelijke problemen te kijken om interdisciplinaire oplossingen te vinden’. Klinkt goed voor een koningin-in-training, toch?

Op kamers

Studeren in Amsterdam betekent ook dat de prinses op kamers gaat. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat er een woonruimte wordt gehuurd die Amalia met medestudenten zal delen. De echte student experience dus, maar dan met een paar beveiligers voor de deur.

Medestudenten zal Amalia in ieder geval genoeg hebben. Volgens NOS beginnen er komend jaar 220 studenten met de opleiding PPLE. Allemaal hebben ze een selectieprocedure moeten doorlopen, Amalia incluis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Trotse UvA

De Universiteit van Amsterdam is maar wat blij dat prinses Amalia voor een opleiding in de hoofdstad heeft gekozen. “We zijn trots dat prinses Amalia kiest voor PPLE, een uitdagende en veelzijdige opleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Wij wensen haar, net als alle eerstejaars, heel veel succes en plezier met haar opleiding.”

Lange tijd werd gedacht dat prinses Amalia, na haar tussenjaar vol stages, aan een studie in Leiden zou beginnen – net zoals Beatrix en Willem-Alexander voor haar. Maar met deze studiekeuze laat de kroonprinses zien dat ze lekker haar eigen pad bewandelt.

Bron: NOS | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook