Waarom prinses Beatrice een steeds grotere royal rol krijgt

Dat is niet zonder reden.

Lees ook

Van het ene royal bezoekje naar het andere: prinses Beatrice heeft het er maar druk mee. Bea heeft de afgelopen maanden een steeds prominentere rol gekregen binnen het Huis Windsor, maar waarom eigenlijk?

Jubileumweekend

Hét koninklijke evenement van het jaar is coming up: het Jubileumweekend van de Queen. Koningin Elizabeth zit maar liefst zeventig jaar op de troon en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. In aanloop naar het weekend vol royal festiviteiten, moet de koninklijke familie dan ook volle bak aan het werk. Maar met een hertog en hertogin van Sussex die geen royal duties meer vervullen, eveneens de in opspraak geraakte prins Andrew en tot slot de kwakkelende gezondheid van de Queen, kwamen de Britse royals zogezegd handen te kort.

Gelukkig kan het Huis Windsor rekenen op prinses Beatrice van York om hier en daar een taak over te nemen. Zo verscheen ze de afgelopen tijd solo én met haar man Edoardo Mapelli Mozzi bij verschillende aangelegenheden om de koninklijke familie te vertegenwoordigen.

Prinses Beatrice en echtgenoot Edo bij de Chelsea Flower Show, mei 2022. Beeld: BrunoPress

Grotere rol

Volgens royaltyexperts is het geen toeval dat Bea een steeds grotere rol in het Britse koningshuis krijgt. “Ik denk dat Beatrice een vertrouwd lid van de koninklijke familie is en dat veel mensen haar zien als heel betrouwbaar”, vertelt royaltyauteur Angela Levin aan The Mail Online. “En nu ze getrouwd en moeder is, wordt ze als veel zelfverzekerder gezien.”

Volgens biograaf Ingrid Seward zit het hart van prinses Bea op de juiste plek. “Prinses Beatrice is een lief persoon en ik kan me voorstellen dat ze haar grootmoeder zoveel mogelijk wil helpen”, legt zij uit. “Ze heeft een baby, maar heeft een top nanny van Norland om het over te nemen als dat nodig is. Dus ik denk dat ze het leuk vindt om met haar man naar koninklijke evenementen te gaan en dat ze de mogelijkheid en de middelen heeft om dat te doen.” Aha!

Bron: Marie Claire UK, The Mail Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook