Zo krijg je afgetrainde armen à la Kate Middleton

Een personal trainer legt uit.

Lees ook

Of ze nou in een galajurk of in een sportieve outfit verschijnt: onze ogen gaan steevast uit naar de jaloersmakende, afgetrainde armen van Kate Middleton. Hoe je zelf zulke armen kunt krijgen? Voor een deel zit het ‘m in goede genen, maar ook met deze oefeningen kom je een heel eind. 


Sportieveling

We weten allemaal dat Kate Middleton een echte sportieveling is. Van skiën tot hardlopen en van hockeyen tot abseilen: ze draait er haar hand niet voor om. De hertogin van Cambridge is inmiddels een vaste gast op Wimbledon en een beschermvrouwe van de Lawn Tennis Association, en zelf kan ze ook een aardig balletje slaan. Daarnaast is de Duchess sinds dit jaar de beschermvrouwe van de Rugby Football Union, de voormalige taak van prins Harry. Kortom: de royal houdt niet van stilzitten.

Gespierde armen

Al dat gesport van Kate vertaalt zich in een sportief, rank figuur met afgetrainde armen. Een doel dat steeds meer vrouwen willen bereiken, zo vertelt Bryan Abril, personal trainer bij de door royals geliefde KX Gym, aan Tatler. “Meer mensen beginnen een strak en gedefinieerd lichaam bij vrouwen te waarderen”, stelt hij. “Vooral de armen, daarmee kun je trots pronken met al het harde werk dat je hebt gedaan.”

Kate Middleton toonde haar gespierde armen tijdens de première van ‘Top Gun: Maverick’ in een prachtige offshoulder japon van Roland Mouret | Beeld: BrunoPress

Goede oefeningen

In het bijzonder willen vrouwen steeds liever gespierde schouders en triceps, merkt Abril. Hoe je dat kunt bereiken? Daar heeft de personal trainer uiteraard een paar goede oefeningen voor. “Oefeningen zoals de traditionele zittende shoulder press met dumbbells, side raises met dumbbells of een kabelmachine en de reverse cable fly met weerstandsbanden of een kabelmachine zullen alle drie de delen van de schouders raken”, legt hij uit.

Om de triceps te trainen, kun je bij de kabelmachine blijven staan. Volgens Abril kun je namelijk niet fout gaan met tricep extensions met dubbele of enkele arm. Geen kabelmachine, maar wel een dumbbell in de buurt? Doe dan een overhead tricep extension. Helemaal geen gewichten in de buurt? Geen probleem, je kunt ook een tricep dip doen op een bankje of stoel. Kom maar op met die afgetrainde armen!

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook