Máxima krijgt nooit genoeg van haar eigen Koningsdaglooks

Een kwestie van tijd tot de we die felroze jurk terugzien.

Lees ook

Voor Koningsdag schaft koningin Máxima graag iets nieuws aan. Maar om de outfit vervolgens in de royal garderobe stof te laten vangen? Zonde! Zó blaast ze haar beroemde Koningsdaglooks keer op keer nieuw leven in.

Het lijkt een vast patroon van Hare Majesteit te zijn. Op Koningsdag is het tijd om een gloednieuwe outfit tevoorschijn te toveren – met Belgisch modehuis Natan als hofleverancier – om in de jaren daarna een nieuwe draai aan diezelfde look te geven. Kijk maar mee.

2014

De allereerste Koningsdag vond plaats in Amstelveen. Máxima schitterde in een jurk van Natan naast een nog baardloze koning. Een jaar later droeg de koningin ‘m naar de viering van 200 jaar koninkrijk. De stijltwist? Een grote hoed in plaats van een turban. In 2016 kwam de japon ook weer boven water, tijdens een staatsbezoek aan Australië.

2016

Haar Koningsdagoutfit van 2015 droeg koningin Máxima ook meerdere malen, maar we springen even door naar een jaartje later. Toen debuteerde Máx namelijk een look die ze nog vaak uit de kast zou trekken. Maar liefst vier keer zagen we de koningin in dit ensemble van Natan, zo ook vorig jaar nog. De truc om te blijven vernieuwen? Het zit ‘m allemaal in de accessoires!

2017

Huh, geen Natan? Koningin Máxima doorbrak de couture-traditie in 2017, toen ze een Koningsdagoutfit liet vervaardigen door Jan Taminiau voor een bezoek aan Tilburg. Ook dit donkerblauwe en okerkleurige setje blijft favoriet bij de fashion queen. Ze gooide ‘m in de herhaling in China, Duitsland en vorig jaar nog in Noorwegen. Over de grens hebben ze vast niet door dat-ie al een keer gedragen is, toch?

2019

Dit jaar werd het koninklijk gezin geprezen om zijn kleurrijke looks, maar in 2019 konden de Oranjes er ook wat van. Máxima ging voor ‘Oranje boven’-stijl met, je raadt het al, een ensemble van Natan. We hebben het linnen pak nog een paar keer gezien, onder andere in Indonesië in 2020. Ander hoofddeksel, zonnebril op, stevige stappers et voilà.

2021

En ja hoor, daar hadden we weer een creatie van Natans Edouard Vermeulen.

Koningsdag 2021. Beeld: BrunoPress

Een jurk die ze vorige week voor het eerst ‘recyclede’ tijdens de uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Zonde om al die couture slechts een keer te dragen, toch? Máxima kiest haar outfits voor Koningsdag ongetwijfeld uit met het oog op veelzijdigheid, en bewijst keer op keer dat haar stijl gevarieerd en toch tijdloos is. We zijn benieuwd wanneer we de roze japon van Koningsdag in Maastricht eerder dit jaar weer terugzien!

Bron: Modekoningin Máxima, Koninklijk Huis, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook