Queen moet noodlanding maken door onweersstorm

Laten we hopen dat dit deze week de enige tegenslag is voor de Queen.

Lees ook

De weergoden waren de Queen gisteren niet gunstig gezind. De 96-jarige koningin was in haar privéjet op weg naar Londen voor de Jubileumfestiviteiten, maar moest een noodlanding maken vanwege onweer, regen en hagel, zo meldt The Sun

Onweersstorm

Queen Elizabeth reisde dinsdag van Schotland terug naar haar optrekje in Berkshire, maar de reis verliep helaas niet zo voorspoedig. Haar privéjet met dertien stoelen kwam terecht in een onweersstorm, en kon hierdoor in eerste instantie niet veilig landen. Na zo’n vijftien minuten boven Londen te hebben gevlogen vond de piloot het veilig genoeg om een noodlanding te maken.

Buckingham Palace laat in een statement weten dat de vlucht van de Queen inderdaad was vertraagd door een onweersbui. “Alle juiste procedures zijn gevolgd en er waren geen zorgen over de veiligheid”, klinkt het verder. Inmiddels is koningin Elizabeth veilig en wel aangekomen in Windsor Castle, waar ze samen met haar een van haar corgi’s met de auto heen werd gebracht.

Festiviteiten

De Queen reisde vorige week naar haar favoriete Balmoral Castle in de Schotse Hooglanden af om daar vijf nachten te ontspannen voor het aankomende Jubileumweekend, dat van donderdag tot en met zondag zal duren. Op donderdag zullen de festiviteiten beginnen met Trooping The Colour, een jaarlijkse militaire ceremonie om de officiële verjaardag van de koningin te vieren.

Later die dag zal de Queen samen met haar familie op het paleisbalkon verschijnen – iets waar duizenden mensen naar uitkijken. Wie zullen er allemaal aanwezig zijn? Wat zullen de prinsessen en hertoginnen dragen? Wij houden het uiteraard allemaal nauwlettend in de gaten. Je leest ’t als eerst bij Beau Monde.

Bron: The Sun, Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook