Prins Louis: de ware ster van de balkonscène

We genieten nog lang na van Louis' heerlijke Trooping the Colour-debuut!

Sorry, Your Majesty, we weten dat het uw 70-jarig jubileum is, maar de ster van de show was toch echt uw achterkleinzoon Louis…

De jongste zoon van prins William en Kate Middleton was gisteren voor het eerst aanwezig bij Trooping the Colour, de traditionele verjaardags- en nu ook jubileumsparade voor de Queen. Een debuut met een hoop herrie, kunnen we wel stellen.

Royal debuut

Voor de eerste keer in de koninklijke geschiedenis waren alle Cambridges van de partij tijdens de Trooping-festiviteiten voor de Queen. Prins George (8), prinses Charlotte (7) en prins Louis (4) arriveerden voor het eerst in een koetsje. Voor de jongste telg was het ook de eerste keer wuiven en straaljagers kijken vanaf het balkon van Buckingham Palace.

Nogal een big deal voor Louis, want we hebben hem nog nauwelijks bij officiële royal evenementen gezien. De kleuter had duidelijk de instructies gekregen om er lekker op los te zwaaien, iets waar zijn oudere broer en zus al he-le-maal klaar mee lijken te zijn.

Beeld: BrunoPress

Maar of de jonge prins ook voorbereid was op het lawaai van de overvliegende straaljagers? Had iemand hem dáár iets over kunnen vertellen?

Beeld: BrunoPress

Het leverde wel de pareltjes van de balkonscène op. Queen Elizabeth, na 96 jaar ervaring als royal slechts lichtelijk onder de indruk, naast haar achterkleinzoon, voor wie het allemaal too much is.

prins Louis
Beeld: BrunoPress

Kleine drama queen prince Louis was dan ook de royal die de show stal deze keer.

Beeld: BrunoPress

Wat betekende dat hertogin Kate voortdurend subtiele standjes moest uitdelen, a royal mom on the job.

Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

En Louis’ Trooping-debuut leverde vooral ook heel aandoenlijke foto’s op. Slimme zet om de oudste en de jongste royal op het balkon naast elkaar te zetten.

Beeld: BrunoPress

Papa’s pakje

Het matrozenpakje dat prins Louis droeg voor zijn balkondebuut, is er eentje met een geschiedenis. Zijn vader, prins William, droeg het lichtblauwe pakje in 1985:

Beeld: BrunoPress

Dat was overigens niet de allereerste keer dat de toen 2-jarige William Trooping the Colour bijwoonde. Wel was dit het balkondebuut van prins Harry, toen negen maanden oud – hierboven te zien op de arm van prins Charles.

De ster van het balkon

We noemen Louis wel de ster van het Buckingham-balkon, maar je moet niet onderschatten hoeveel mensen daarop staan:

Trooping 2022 – het hele balkon! Beeld: BrunoPress

De Queen hield het dit jaar bescheiden door ‘slechts’ de senior royals en hun kinderen uit te nodigen. We zien van links naar rechts de hertog van Gloucester, een neef van de Queen, en zijn vrouw, de hertogin van Gloucester; prinses Alexandra, een nicht van de Queen; de hertog van Kent, een neef van de Queen; Vice Admiral Sir Tim Laurence, de echtgenoot van prinses Anne; prinses Anne; de hertogin van Cornwall; prins Charles; Queen Elizabeth; prins Louis; de hertogin van Cambridge; prinses Charlotte; prins George; prins William; de gravin van Wessex met haar zoon, James, Viscount Severn, en dochter, Lady Louise, en prins Edward.

Een flinke lijst, maar Louis weet: er kan er maar één de publieksfavoriet zijn.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws