Zó zorgt ex-prinses Tessy ervoor dat ze royally relevant blijft

Tessy blikt terug op haar tiara-tijdperk.

Lees ook

Na haar scheiding van prins Louis van Luxemburg heeft Tessy Antony de Nassau een geslaagd post-royal leventje opgebouwd. Ze is onderneemster, filantroop, activist, moeder van drie en gelukkig getrouwd met haar nieuwe liefde. Toch lijkt de ex-prinses soms moeite te hebben om haar koninklijke status helemaal los te laten. Op Instagram blikt Tessy nog eens terug op haar eigen tiaramomenten…

Jubileum van de Queen

Als je de royals een beetje volgt, zal het je vast niet zijn ontgaan dat dit weekend het 70-jarig troonsjubileum van Queen Elizabeth groots wordt gevierd. Ook Tessy Antony de Nassau staat stil bij deze koninklijke mijlpaal op Instagram. “Fijn jubileum van de Queen allemaal. Lang leve Hare Majesteit de Queen!”, schrijft de voormalige royal op Instagram.

De filantroop grijpt het platina jubileum aan als uitgelezen kans om zichzelf weer even in de schijnwerpers te zetten. Ter ere van de Queen deelt Tessy – jawel – haar éigen favoriete tiaramomenten. “Ik vond een paar mooie foto’s en het leek me leuk om een spelletje te doen. Welke stijl vind jij de mooiste?” vraagt ze bij drie foto’s uit haar prinsessentijd.

Meer dan een ex-prinses

Hoewel Tessy herhaaldelijk heeft gemopperd dat ze in de media nog steeds gepresenteerd wordt als ‘ex-prinses’, heeft ze daarbij zelf ook een vinger in de pap. Zo draagt ze naast haar meisjesnaam nog altijd de groothertogelijke achternaam ‘de Nassau’, en niet die van haar tweede echtgenoot, de Zwitserse zakenman Frank Floessel. Ook introduceert ze zichzelf op haar website als ‘Tessy Antony de Nassau, eerder bekend als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses van Luxemburg, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses van Nassau, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses van Bourbon-Parma’ en dan óók nog eens als ‘de trotse moeder van twee koninklijke prinsen.’ Ietwat pijnlijk, want haar derde kind, die geen titel heeft, wordt helemaal niet genoemd…

Human Highness

Ze mag zich sinds haar scheiding in 2017 geen Royal Highness meer noemen, maar ook dat heeft Tessy creatief opgelost. Het duurzame kledingmerk dat ze heeft opgericht, heet namelijk Human Highness. Zogezegd omdat het ‘vrouwen aanzet om hun hoogste potentieel te omarmen’, maar het is moeilijk om de koninklijke knipoog niet te zien. Een briljante business woman is Tessy zeker. Zó kun je succesvol op je voormalig prinsessenstatus blijven teren.

Bron: Instagram, Tessydenassau.com | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook