Column Ella: ‘Modern sprookje? Doodlopende straat!’

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Lees ook

Onlangs trouwde Brooklyn Beckham in Palm Beach met zijn actreutel Nicola Peltz, dochter van een miljardair die is binnengelopen op een hamburgerketen. Het leverde een festijn op zoals alleen heel rijke mensen zich kunnen veroorloven: drie dagen feest, partytenten waarin je Mysteryland had kunnen houden, vijfhonderd van hun beste vrienden te gast, kamerbreed Dior en Valentino. Marc Anthony kwam een mopje zingen, van pap en mam kreeg de bruidegom als huwelijksgeschenk een elektrische Jaguar à 601.000 euro.

De festiviteiten kostten iets meer dan 18 miljoen euro, wat een hoop geld is in een tijd waarin veel mensen niet meer kunnen rondkomen door de inflatie. Maar de een heeft nu eenmaal meer te besteden dan de ander en het gaat hier tenslotte niet om belastinggeld. Wat ik weer wel bizar vond, was dat Vogue een deal met het bruidspaar had gesloten voor foto’s. Over inflatie gesproken. Ooit had dat blad mensen als prinses Diana en Michelle Obama exclusief op de cover. Brooklyn is de vage nazaat van een voetballer en een ontwerper die allebei al sinds hun adolescentie hard hebben gewerkt voor hun succes. Dat kan niet worden gezegd van hem, want Brooks heeft nog helemaal niets gepresteerd. Wat modellenwerk met zijn ouders als kruiwagen (hij heeft slechts één blik: louche). Studie fotografie niet afgemaakt, wel meteen een fotoboek uitgebracht met kiekjes die jij en ik zouden weggooien: onderbelicht, kansloos afgesneden, onscherp. Voor de ‘Cookin’ with Brooklyn’-reeks waarin hij zijn ‘kookkunsten’ liet zien, waren per aflevering 62 professionals en 100.000 pond nodig om tot een enigszins acceptabel resultaat te komen. Nieuwe kleren van de keizer, anyone?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @brooklynpeltzbeckham

Nu is het niet benijdenswaardig om op te groeien bij rijke, succesvolle ouders. Zie maar eens uit hun schaduw te stappen en een eigen identiteit en wat eigenwaarde op te bouwen. Het ontbreekt de kinderen Beckham aan niets, behalve een doel in hun leven en enige druk om er iets van te maken. Alles is vrijblijvend, mislukt er iets dan zullen ze er geen Ferrari minder om kopen. Het lijdt geen twijfel dat David en Victoria veel van hun kinderen houden, maar het zou ook best liefdevol zijn geweest om wat meer van Brooklyn te eisen, zoals een opleiding afmaken, werken, sparen voor zijn eerste auto (hij kreeg een Mercedes C klasse voor zijn rijbewijs) en wat kritischer naar zijn erbarmelijke foto’s kijken.

Trouwen met een miljardairsdochter zal niets doen voor zijn persoonlijke ontwikkeling, vrees ik. Dit is niet ‘waar moderne sprookjes van zijn gemaakt’ zoals Vogue ronkte, het is een decadente doodlopende straat. Ik wens de tortels alle geluk toe en vind het adorable dat ze elkaars achternaam hebben aangenomen, maar laten we deze leegte nu niet gaan vieren als iets bewonderenswaardigs. De lat mag best wat hoger liggen.

Tekst: Ella Vermeulen – Beau Monde 6/2022

Laatste nieuws

Zie ook