Jubilee fashion: alle outfits van Kate tijdens de feestelijkheden

Kate dook dit weekend diep in haar royale kledingkast voor de Jubilee-feestelijkheden.

Lees ook

Hoppa: het grote weekend van alle Jubilee-feestelijkheden zit erop. We hebben volop kunnen genieten van de royals out and about bij ceremoniële taakjes, concerten, en andere evenementen. Ster van de show was uiteraard de kleine prins Louis die zijn stiff upper lip nog niet helemaal onder controle had. Maar een goede tweede plaats? Die is weggelegd voor de Duchess en haar feestelijke fashion.

McQueen voor Trooping the Colour

kate jubilee fashion
Een en al klassiekers voor Kate tijdens Trooping the Colour. (Beeld: Brunopress)

De kick-off van het jubileumweekend was uiteraard de Trooping the Colour-ceremonie bij Buckingham Palace. De royal parade is al 260 jaar lang een vast onderdeel van verjaringen van het hoofd van de royal familie. Een echte klassieker dus, en ook Kate koos voor klassiek tijdens deze ceremonie. Zo had ze een blazerjurk aan van long-time favoriet designerhuis Alexander McQueen. Ook koos ze voor een Philip Treacy-hoed, die perfect matchte met haar juwelen – erfstukken rechtstreeks afkomstig van niemand minder dan Lady Di, weet People te melden.

Leuk detail: met Kates witte outfit, de rode uniforms en de kids plus Camilla en Liz in blauw, verscheen de hele familie op het balkon als een soort community flag dressing effort. Subtiel en toch helemaal passend – dat is hoe we de royals kennen.

kate jubilee fashion
Blauw, wit, en rood – waar kennen we dat kleurenschema ook alweer van? (Beeld: Brunopress)

Kerkdienst in pastel

kate jubilee fashion
Mellow in yellow: de Duchess kiest voor pastel. (Beeld: Brunopress)

Op vrijdag vond de Service of Thanksgiving plaats. In de St. Paul’s Cathedral kwamen een hoop royals en royal-adjacents bij elkaar om hun dank te uiten voor Elizabeths lange periode op de troon. Hier verscheen Kate in een lichtgele Emilia Wickstead-jurk en opnieuw een hoofddeksel van Philip Treacy. Haar look maakte ze af met de Bahrain parel-oorbellen uit de collectie van de Queen, deelt royal fashion-blog What Kate Wore.

Uitstapje naar Wales

kate jubilee fashion
Blauw, blauw, blauw…en rood. (Beeld: Brunopress)

De royals brachten ook een flitsbezoek aan Wales tijdens hun drukke weekendprogramma. Hier was de hertogin van Cambridge niet te missen in een knalrode Eponine London-jas, deelt What Kate Wore. Naast de blauwe outfits van de rest van de Cambridges valt Kate direct op – zou ze een reden hebben voor zo’n fel outfitje? People speculeert dat de rode jas mogelijk een subtiele nod is naar het rood in de draak op de Welshe vlag. Who knows!

Eerlijk is eerlijk: onder de rode jas kregen zien we een glimp van een navy-blauwe jurk, en ook Kates accessoires matchten perfect met de rest van de familie. Zo ging de Duchess voor een blauwe designer-handtas van DeMellier à €375, schrijft Kate Middleton Style, en weet de website bovendien haar blauwe pumps te identificeren als een set schoeisel waar Kate groot fan van is. Zo zou zij deze Gianvito Rossi-pumps inmiddels al in zeven (!) kleuren bezitten. Tja, als je dan eenmaal die perfecte pump gevonden hebt…We geven haar geen ongelijk.

Stralend wit bij de Platinum Party

kate jubilee fashion
Samen met de Lord-Lieutenant of Greater London, Ken Olisa. (Beeld: Brunopress)

Kate koos, net als tijdens Trooping the Colour, ook bij het grootse jubileumconcert voor een witte outfit. De blazerjurk van het Britse merk Self-Portrait hebben we al eens eerder gezien bij een receptie in het najaar van 2021. Klassiek, een béétje sparkle en bedekt genoeg voor een avond in de kille Engelse avondlucht: wij geven deze look een 10/10!

Royaal roze

kate jubilee fashion
Nog een subtiel staaltje flag dressing met de familie? (Beeld: Brunopress)

Voor één van de laatste onderdelen van het Jubilee-feest, verscheen Kate zondag bij de Platinum Jubilee Pageant in een felroze Stella McCartney-jurk. Noem ons voorspelbaar: maar Beau Monde is áltijd fan van royals in roze.

Kiekje achter de schermen

Ook in een uniek kijkje in het huishouden van de hertog en hertogin koos Kate voor roze. Op de fotomontage is te zien hoe de Cambridgjes te midden van een hoop Union Jack-versieringen hun beste beentje voor zetten in de keuken. Charlotte is druk in de weer met eieren, Louis weet zichzelf met een zeef onder de bloem te bedekken, en George helpt enthousiast mee met het versieren van de royal cupcakes uit de Cambridge-oven. “Cakejes bakken voor de lokale gemeenschap in Cardiff, waar ze van kunnen genieten bij het Platinum Jubilee-straatfeest vandaag! Hope you like them!”, deelt de familie via Instagram.

Tussen alle jurken en mantels door gaat Kate hier voor een meer casual outfit: met een simpel stel jeans en een lieflijke gingham-blouse in lichtroze. Helemaal picknick-proof!

Lichtblauw voor de lunch

Toch kiest Kate voor de Jubilee lunch in de openlucht weer voor een meer dressy outfit. Hoe passend zo’n picknick-outfit ook geweest was: niet helemaal noblesse oblige om bij zo’n evenement op je janboerenfluitjes aan te komen, natuurlijk. What Kate Wore deelt dat deze jurk een custom versie is van een Alessandra Rich-kleedje. Zien we Kate na een heel weekend éindelijk ook matchend in blauw met Wills. Een perfect einde van een prachtig weekend!

Bron: What Kate Wore, People, Kate Middleton Style | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws

Zie ook