Primeurtje voor Amalia: kroonprinses maakt eerste officiële reis

Een royaal feestje als officiële taak voor Amalia!

Na de achttiende verjaardag van Amalia had zij direct haar eerste officiële taak als kroonprinses: de intrede bij de Raad van State. Hierna vielen de royal duties behoorlijk mee, maar nu komt daar dan eindelijk haar tweede outing als Prinses van Oranje. Met tiara, misschien?

Bezoekje aan de Noren

Voor haar eerste reis over de grens in de rol van kroonprinses, vertrekt Amalia naar Noorwegen. Hier viert de Noorse prinses Ingrid Alexandra op 16 en 17 juni namelijk haar achttiende verjaardag. Voor de oplettende lezer: het klopt dat zij inderdaad in januari al jarig was – maar goed. Met alle coronamaatregelen was een groot feest niet echt een mogelijkheid (voor de meeste mensen dan). En dus doen de Noren het nu nog eens dunnetjes over.

Noors feestje

Op 16 juni vindt een feestelijk gala plaats op het paleis in Oslo, georganiseerd door koning Harald en koningin Sonja – Ingrid Alexandra’s grootouders. De dag erna is er nog een grote feestavond, en hier verschijnt Amalia dus ook. Overigens gaat Amalia niet alleen naar het hoge noorden: vader en moeder trekken met de prinses mee. Toch wel zo fijn om die support te hebben voor je eerste grote evement als troonopvolger.

De RVD deelt: “Zijne Majesteit de Koning, Hare Majesteit Koningin Máxima en de Prinses van Oranje zijn vrijdag 17 juni aanwezig bij een galadiner ter ere van de achttiende verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen in het Koninklijk Paleis in Oslo.” Yes: dat betekent dus dat we Amalia voor het eerst in full glam gala get-up gaan zien!

Amalia en Ingrid Alexandra

Hoewel het er nu eenmaal bij heurt dat je voor je koninklijke feestje ook royals van over de grens uitnodigt, is het sowieso niet gek dat Amalia langs mag komen voor een Scandi feestje. De Noorse royals en de Oranjes zijn namelijk al langer bevriend. Sterker nog: Máxima heeft zelfs een unieke ketting van prinses Mette-Marit gekregen bij een staatsbezoek eind vorig jaar met de woorden ‘Love, Mette’ erin gegraveerd.

Wie weet: heeft Amalia een kettinkje klaar voor Ingrid Alexandra met de woorden ‘Love, Amalia‘? Wat voor outfit kiest Amalia voor haar eerste gala-event? Welke tiara zal er op het hoofd van onze kroonprinses prijken? Wij kunnen nú al niet wachten!

Bron: Beau Monde, RVD, Hart van Nederland | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws