Monaco: Jacques & Gabriella krijgen ook een koetsmomentje

De royal vervoersmethode bij uitstek.

Lees ook

Vorige week stalen de jonge prins George, prinses Charlotte en prins Louis de show toen ze per koets hun opwachting maakten bij Trooping the Colour. Dat willen wij óók, dachten de Grimaldi’s.

Zo zie je nooit meer royals te koets, zo zie je ze opeens weer overal. Nadat de rijtuigen uit de stalling kwamen bij het platina jubileum van de Queen vorige week, kiezen ze ook in Monaco voor het klassieke koninklijke vervoersmiddel.

Beeld: BrunoPress

Het uitstapje was er dan ook naar om weer eens een historische vierwieler tevoorschijn te halen: de royals woonden afgelopen weekend de ‘Bijeenkomst voor Historische Locaties van de Grimaldi’s’ bij. Een dag waarop wordt stilgestaan bij alle gebieden buiten Monaco die ook banden hebben met de prinselijke familie. Zo is de prins van Monaco ook Hertog van Valentinois, Graaf van Carladès, Markies van Baux en Baron van Saint-Lô, om maar een paar van de 24 titels van Albert te noemen. Al deze plekken liggen in Frankrijk, en de Grimaldi’s proberen een goede relatie te onderhouden met hun verstrooide hertogdommetjes en graafschappen.

Het koetsje komt uit Saint-Lô en is voor de gelegenheid uitgeleend aan baron Albert. Die maakt er goed gebruik van met zijn altijd stijlvolle tweeling Jacques en Gabriella.

Beeld: BrunoPress

Grote afwezige was (opnieuw!) prinses Charlene. De echtgenote van prins Albert heeft deze week haar koninklijke agenda moeten leeghalen omdat ze in zelfisolatie zit. Onlangs werd Charlene positief getest op corona. Volgens het paleis hoeven we ons geen zorgen te maken over haar gezondheid – toch een verbetering ten opzichte van een paar maanden geleden…

Bron: Gouvernement Princier, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook