Met deze simpele tip laat je je benen jonger lijken

Zet deze zomer je beste beentje voor!

Lees ook

Alle benen zijn natuurlijk prachtig en mogen gezien worden. Maar wil je het bloten-benen-seizoen beginnen met goed verzorgde legs, dan kunnen déze eenvoudige tips daar een handje bij helpen.

Leg je benen in de watten

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: We hopen dat iedereen deze zomer vol zelfvertrouwen de korte jurken, shorts, en bikini’s uit de kast trekt. Kijk je toch wat kritischer naar je stelten deze tijd van het jaar? Verwen je benen dan eens door ze omhoog te leggen, op een stapel kussens of tegen de muur. Daardoor kunnen ze er namelijk een stuk jonger uit gaan zien.

Hoe werkt dat?

Je benen hoger leggen dan je hoofd kan heel goed helpen om zwellingen in de kuiten of enkels te verminderen. Daardoor zien je benen er al snel jonger uit en kunnen ook aderen minder zichtbaar worden. Leg wat kussens op de grond, op de bank of op je bed en hop, gooi die benen eens omhoog.

iStock

Ook kan het lonen om je partner/huisgenoot/kinderen eens lief aan te kijken en te vragen of iemand je benen wil masseren. Dit helpt nog sneller tegen eventuele zwellingen of zichtbare aderen.

Skincare voor jongere benen

Je beste beentje voorzetten deze zomer? Duik de badkamer eens in voor een verzorgingsritueel. Exfolieer je benen met een milde scrub. Op ruwe delen, zoals je knieën en hielen, kun je best wat steviger scrubben. Hydrateer je benen vervolgens met een moisturizer en breng eventueel zelfbruiner aan. Tot slot kun je een huidolie aanbrengen voor een mooie, gezonde glans.

Oefeningen voor jongere benen

Zijn het vooral hangende knieën waaraan je je stoort? Dan kan het helpen om je quadriceps te trainen, tipt fitnessstrainer Johanna Subotovsky aan Oprah“Wanneer je de spieren boven de knieën sterker maakt, helpt dat om ze weer omhoog te tillen.”

Een voorbeeldoefening voor de quadriceps is om op het puntje van een stoel te gaan zitten en om en om een been op te tillen totdat-ie parallel is aan de vloer. Andere goede oefeningen voor de bovenbeenspieren zijn squats, lunges en, voor degenen met een sportschoolabonnement, leg presses.

Bron: Oprah, Shorts Hills Dermatology Consultans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook