Bruin worden, bruin blijven: hoe houd je dat zomerse kleurtje vast?

Zo houd je die zomerse look!

Lees ook

In de zomer toeven we massaal in parkjes, op terrassen of in de achtertuin om maar zoveel mogelijk zonnestralen op te kunnen pikken. Een gezonde, zomerse glow? Dat willen we allemaal wel. Maar goed: als je eenmaal zo’n sunkissed teint te pakken hebt, hoe houd je die dan zo lang mogelijk vast?

Zonnebrandcrème

De eerste tip klinkt een klein beetje tegenstrijdig. Je zult je namelijk goed in moeten smeren met zonnebrand als je wilt dat dat kleurtje mooi lang blijft zitten. Dit doe je omdat je de huid beter een handje kunt helpen in het natuurlijke beschermingsproces. Als je dat niet doet, dan verbrand je sneller en ga je ook eerder vervellen. Dat vervellen is het laatste wat je wil als je je huid mooi bruin wilt houden. Je haalt hiermee het mooie gebruinde laagje huid weg en binnen no-time ben jij dan weer een stuk bleker.

Voeden

Na je vakantie kun je ook nog het nodige doen om je kleur langer vast te houden. Hiervoor moet je je huid vooral goed soepel en gehydrateerd houden. Dit doe je door ‘m goed te voeden. Smeer na het zonnen daarom altijd met aftersun om je huid die extra boost te geven en na het douchen kun je op een vochtige huid het beste even een lotion smeren. Hierdoor sluit je het vocht in en hydrateer je de huid beter.

Scrub

Je bruine kleur verdwijnt langzaam doordat je huid steeds weer huidcellen afstoot. Dit is een natuurlijk proces, en we kunnen dit helaas niet tegenhouden. Maar dat moet je ook niet willen. Wat je wel kunt doen is het proces niet extra snel laten verlopen. Als je fan bent van een goede scrub is het zaak om dit met een zo mild mogelijk product te doen. Zo blijft dat bruine kleurtje toch nog even zitten.

Help moeder natuur

Je kunt moeder natuur natuurlijk ook een handje helpen door even met een zelfbruiner in de weer te gaan. Ga nu niet gelijk je hele lijf insmeren, maar pak gewoon sommige plekjes even mee. Sommige delen van je lichaam zullen gewoonweg sneller hun bruine kleur verliezen dan andere delen. Als je de volgende aanpakt gebruikt, zul je veel egaler ‘ontbruinen’.

  • Zorg dat je onderbenen en vooral schenen wat bruiner zijn dan je bovenbenen.
  • Geef je armen, schouders en bovenrug een extra laagje.
  • Doe in je gezicht enkel je wangen, neusbrug en slapen.

Zo houd je het perfecte kleurtje en kun je langer met je sunkissed look rondlopen. Wel zo lekker na dat zware bakwerk, toch?

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook