Zó zag koningin Máxima er als peuter uit

Máxima is een van de meest bekende vrouwen van ons land. Maar herken je haar ook terug op deze babyfoto?

Lees ook

Al meer dan twintig jaar is Máxima een bekend gezicht in ons land. Eerst als mysterieuze ‘vriendin van’, toen als kroonprinses en nu alweer bijna een decennium als Koningin der Nederlanden. We herkennen de blonde lokken en grote glimlach van Hare Majesteit uit duizenden, maar herken je Máx ook terug op deze schattige peuterfoto?

Oudste dochter

Máxima Zorreguieta groeide op als burgermeisje in een chique wijk in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Ze is de oudste dochter uit het tweede huwelijk van haar vader Jorge Zorreguieta met Maria del Carmen Cerruti en zag op 17 mei 1971 het levenslicht. Er volgden nog drie kinderen: Martín, Juan en de in 2018 overleden Inés. Wat veel mensen niet weten, is dat koningin Máxima ook nog drie oudere halfzussen heeft: Dolores, María en Ángeles. Een grote familie dus, met wie de vorstin ondanks de grote afstand nog altijd goede banden onderhoudt.

Jonge jaren

Máxima kwam pas in de spotlights te staan toen ze een kroonprins aan de haak wist te slaan. Over haar jonge jaren is wel een en ander geschreven in de vele biografieën die rond Máxima’s vijftigste verjaardag in de boekhandels verschenen, maar over de baby- en peutertijd van de koningin? Daarover is heel weinig bekend. Hoe anders is het voor Máxima’s drie dochters, die al een paar uur na hun geboorte al moesten ‘poseren’ voor hun eerste perskiekjes.

Hoewel de jongste jaren van Máx altijd erg privé zijn gebleven, is er wel een lieve foto van de koningin als peuter te vinden. Waarin al een glimp van haar famous big smile in is te herkennen, kijk maar mee op de volgende pagina!

Laatste nieuws

Zie ook