Zó zag koningin Máxima er als peuter uit

Máxima is een van de meest bekende vrouwen van ons land. Maar herken je haar ook terug op deze babyfoto?

Grote glimlach

Yup, die grote glimlach is al van jongs af aan aanwezig bij Máxima! Deze foto van de toekomstige koningin op een schommel is genomen in 1973. Máxima was hier dus rond de twee jaar oud.

Eerlijk is eerlijk, als we het niet zouden weten zouden we Hare Majesteit niet meteen herkennen in dit peuterplaatje. Jij wel?

Beeld: © RVD

Zo moeder, zo dochter?

Vaak wordt gezegd dat prinses Alexia het meest op haar moeder lijkt, terwijl prinses Amalia meer weg heeft van de Oranje-kant van de familie en prinses Ariane een beetje van beide heeft. Ook toen de prinsessen nog peuters waren leek dat op te gaan. Vergelijk maar, dít was Alexia als peuter. Van de big smile tot het haarspeldje, we zien de overeenkomsten wel!

Prinses Alexia, 2008. Beeld: © RVD – Robin Utrecht Fotografie

Prinses Ariane heeft de voorliefde voor de schommel dan weer met haar moeder gemeen, zoals te zien is op dit kiekje van dezelfde shoot:

Prinses Ariane, 2008.
Beeld: © RVD – Robin Utrecht Fotografie

Amalia was ook een dot van een peuter, maar minder een lookalike van haar moeder rond die leeftijd. De Oranje-genen zie je dan weer wel duidelijk bij de toekomstige koningin terug.

Prinses Catharina-Amalia, juli 2005. Beeld: © RVD

Lookalikes

Koningin Máxima ziet in ieder geval veel van zichzelf terug in haar middelste dochter. Niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk zouden Máx en Lex veel overeenkomsten hebben. In prinses Alexia herkent koningin Máxima ‘een echte latina’, melden de royal bronnen van Libelle.  “Ze is ontzettend temperamentvol. Of ze lacht hard, of ze huilt hard. Er is geen middenweg.”

Bron: Beau Monde Archief, Blauw Boed, Libelle | Beeld: BrunoPress, RVD

Laatste nieuws