William, is that you? Prins wordt verkoper daklozenkrant

Is het dan zo slecht gesteld met de centen van de Cambridges?

Lees ook

Straatkrantje kopen? Dat kan tegenwoordig ook bij een Koninklijke Hoogheid met miljoenen op zijn bankrekening.

Londense straatkrant

In de straten van de Britse hoofdstad kun je deze week namelijk zomaar een daklozenkrantje van prins William kopen. De hertog van Cambridge werd afgelopen dagen meerdere keren gespot in Londen met het rode hesje van de straatkrant Big Issue. Zo deelt cabbie en gids Neil Kramer een kiekje van de prins in zijn nieuwe rol op Instagram:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Neil Kramer (@cabbie_london)

En ook actrice Laura Michalkevic liep de hertog van Cambridge zomaar tegen het lijf:

Ook op LinkedIn worden foto’s met de straatkrantverkopende royal gedeeld. “Prins William vroeg mijn zwager of hij de Big Issue wilde kopen, waarop hij antwoordde dat hij geen kleingeld had”, schrijft Matthew Gardner op het platform. “Waarop William een pinapparaat tevoorschijn haalde…”

In de voetsporen van Diana

Voor zover we weten heeft prins William nog gewoon een paleisdak boven zijn hoofd, dus al die pinbetalingen kunnen rechtstreeks doorgezet worden naar het goede doel. Prins William zet zich al langer in voor daklozenorganisaties, in navolging van zijn moeder, prinses Diana. Als kind werden hij en prins Harry al door hun moeder meegenomen naar daklozenopvangcentra. “Een van de redenen daarachter was dat ze niet wilde dat haar jongens opgroeiden met het idee dat de hele wereld uit Range Rovers, jachtgeweren en nanny’s bestond”, licht biograaf Andrew Morton toe in de documentaire Diana: Queen of Hearts. 

Het incognito optreden van William is een groot contrast met het jubileum van vorige week, waarbij de Duke een van de niet te missen royals was. Van een uitbundig feestje voor de allerrijksten tot kleingeld inzamelen voor de allerarmsten, het draait allemaal op de balans…

Bron: People, Independent | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook