Toch een nieuw optrekje voor William en Kate na de zomer?

Waarschijnlijk maken de Cambridges na de zomer een nieuwe start.

Lees ook

We horen er al een tijdje geruchten over: een nieuw huis voor William, Kate en hun kinderen. Volgens The Times is het binnenkort zover en zullen de Cambridgejes naar Berkshire verhuizen.

Dichter bij Elizabeth

Will en Kate hebben momenteel twee landhuizen: Anmer Hall (in Norfolk) en Tam-Na-Ghar (in Balmoral). Toch spenderen ze sinds een aantal jaar de meeste tijd in Kensington Palace, waar ze een woning hebben die ‘Apartment 1’ genoemd wordt. Volgens The Times staat er binnenkort een verhuizing op de planning, van Kensington Palace naar een plek in de buurt van Windsor Castle. Het gezin zou na de veertigste verjaardag van William (op 21 juni) naar Berkshire vertrekken, om dichter bij Queen Elizabeth te zijn.

Nieuwe school

De verhuizing is niet zonder consequenties: prins George en prinses Charlotte gaan nog maar tot de summer break naar hun school in Battersea. Daarna wacht hen een nieuwe start, op een nieuwe school. Ook Louis, die na de zomer voor het eerst naar de basisschool gaat, zal dan daar beginnen. Wel wordt nu gezegd dat het gezin Kensington Palace en Anmer Hall aanhouden, zodat ze met enige regelmaat naar Londen en Norfolk kunnen komen. Volgens een vriend staat er een verhuizing naar Norfolk op de planning op het moment dat alle drie de kinderen van Will en Kate klaar zijn met school. “Ze vinden het daar helemaal geweldig. Het is hun happy place.”

Windsor Castle?

Er wordt inmiddels ook gesuggereerd dat de Cambridgejes op een dag naar Windsor Castle zullen verhuizen. Dat is de plek waar Queen Elizabeth het grootste gedeelte van haar tijd doorbrengt sinds de dood van prins Philip, in april vorig jaar. Prins Charles zou niet zoveel interesse tonen in die plek, omdat hij vooral zou willen regeren vanuit Buckingham Palace. Wie weet zien we Will, Kate en hun kinderen daar over een aantal jaar dus door de gangen struinen.

Bron: Honey Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook