De piano die prinses Margaret aan haar grote liefde gaf wordt geveild

Het muzikale symbool voor hun liefde komt onder de hamer.

Lees ook

De piano die prinses Margaret aan haar grote liefde en minnaar Roderic Llewellyn heeft geschonken, wordt later deze maand geveild. Het stel zou er tijdens hun acht jaar durende relatie vaak samen op hebben gespeeld.

Treurig liefdesverhaal

Het verhaal van de relatie tussen prinses Margaret en Roderic Llewellyn (ook wel bekend als ‘Roddy’) is niet erg vrolijk. Ze leerden elkaar kennen toen Margaret nog getrouwd was met Tony Armstrong-Jones, Earl Snowdon. In 1976 werden Margaret en Roddy samen gespot op het eiland Mustique, wat uitgebreid in het nieuws kwam. In 1978 scheidde Margaret van Tony.

Hoewel Margaret en Roddy achttien jaar van elkaar verschilden in leeftijd, waren ze smoorverliefd op elkaar. Helena Bonham Carter, die prinses Margaret speelt in The Crown, heeft Margaret en Roddy in het echt ontmoet en is gefascineerd door hun relatie. “Ze ontmoetten elkaar precies op het juiste moment. Ze waren allebei de weg kwijt en voelden zich buitenstaanders, alsof ze niet helemaal geaccepteerd werden door hun familie of goed genoeg waren. Haar zelfvertrouwen was behoorlijk afgebrokkeld door de breakdown van haar huwelijk. Hij zorgde ervoor dat ze het weer leuk had.”

Andere vrouw gevonden

Toch bleek de liefde op een bepaald punt niet meer sterk genoeg. Margaret en Roddy gingen in de jaren ’80 na een relatie van acht jaar uit elkaar. Ze bleven goede vrienden tot Margaret in 2002 overleed. Roddy kreeg daarna een relatie met modeontwerpster Tania Soskin. Hij is met haar getrouwd en samen hebben ze drie dochters: Alexandra, Natasha en Rosie.

margaret-piano

Prinses Margaret test een piano uit, 1968. Beeld: BrunoPress

Muzikaal cadeau

Prinses Margaret was haar hele leven lang een fervent muziekliefhebster. Ze zong graag (niet altijd even zuiver) en speelde wanneer ze maar kon op haar piano (soms ook met Elizabeth samen). Ze wist dat Roddy ook groot fan was van de muziekkunst en wilde hem een mooi muzikaal cadeau geven. Nadat de twee uit elkaar gingen, kocht biografe Lindy Woodhead de piano van hen over. Zij heeft er naar eigen zeggen naar gestreefd het instrument goed te leren bespelen, maar is daar niet in geslaagd.

Op de veiling

Later deze maand wordt de Bechstein-piano dus geveild. Naar verwachting zal het instrument tussen de 5.000 en 7.000 pond opleveren. “Het instrument verdient het om op veel meer geweldige feesten bespeeld te worden”, aldus Woodhead.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook