Een echte Hoogheid: hertogin Kate showt torenhoge hakken à 850 euro

Dat 'Royal Highness' kun je vrij letterlijk nemen...

Lees ook

Hoewel ze inmiddels een van de weinig royals is die géén ridder of lady in de Orde van de Kousenband is, wist hertogin Kate er tijdens een speciale dag voor deze ridderorde toch uit te springen. Die chique hakken maken het helemaal af!


Garter Day

Maandag 13 juni was het Garter Day, een traditioneel hoogtepunt in de Britse koninklijke agenda. Hierbij treden er namelijk nieuwe ‘ridders’ of ‘ladies’ toe tot de Orde van de Kousenband (‘The Most Noble Order of the Garter’), een van de oudste en meest prestigieuze ridderordes die het land kent. Lidmaatschap is voornamelijk weggelegd voor politici en binnen- en buitenlandse royals. Hertogin Kate is nog geen lid, maar stiefschoonmoeder Camilla werd gisteren wél officieel een Royal Lady of the Order of the Garter.

Beautifully blue

Veel royals, prins William en prins Charles incluis, konden bij de feestelijkheden in hun ‘ridderuniform’ verschijnen: een niet te missen, zestiende-eeuws gewaad met een al net zo opvallende hoed (die pluim!). Ook hertogin Camilla debuteerde het outfitje gisteren. Toch wist Kate Middleton er op haar eigen manier uit te springen. De hertogin van Cambridge verscheen van top tot teen in het blauw – zo monochroom als de Queen ’t graag ziet – waarbij ze heel wat nieuwe aanwinsten in haar garderobe toonde.

De hertogin van Cambridge bij de Order of the Garter Service. Beeld: BrunoPress

Het model van de jurk is niets nieuws voor Kate, maar het gaat hier wel om een gloednieuw exemplaar. Hoogstwaarschijnlijk is het van Alexander McQueen, meldt What Kate Wore. Ook haar hoed (van Juliette Botterill) en hakken (van Aquazzura) zijn nieuwe aankopen. Zou Kates stylist weer terug zijn van zwangerschapsverlof en lekker aan het shoppen zijn geslagen?

Beeld: BrunoPress

Vooral met haar nieuwe stiletto’s maakte de Duchess of Cambridge veel indruk. De hakken zijn meer dan tien centimeter hoog en voorzien van een ultra-elegant bandje van kristal. Niet de makkelijkste schoen om over de kasseitjes van Windsor mee te paraderen, dus hoera voor de koets.

Beeld: BrunoPress

Zelf in de schoenen van de hertogin staan? Kates nieuwe Aquazzura’s zijn ook verkrijgbaar in het zwart, rood en wit, voor 850 euro per paar.

Queen behind the scenes

Queen Elizabeth, hoofd van de Orde van de Kousenband, was niet aanwezig bij de openbare ceremonie. Achter de schermen verwelkomde ze wel Camilla, het nieuwste lid van haar ridderorde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Hoewel het een belangrijke dag in de royal agenda is, werd de dienst ter ere van de Order of the Garter de afgelopen twee jaar geannuleerd. De laatste keer, in 2019, was het koning Willem-Alexander die benoemd werd tot één van de nieuwe ridders. En we verwachten dat het een kwestie van tijd is voordat ook Kate als Royal Lady een pluim op haar hoofd mag zetten.

Bron: Hello! Magazine, What Kate Wore | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook