Leuk! Duitse gravin wordt ‘koningin’

Liefhebbers van The Crown: opgelet!

Lees ook

Alicia von Rittberg, Duitse gravin en actrice, wordt binnenkort koningin. Op het televisiescherm dan, want de aristo kruipt in de rol van Queen Elizabeth I. Wie is deze nieuwe ster?

Becoming Elizabeth

We zijn een nieuwe koninklijke dramaserie rijker! Sinds deze maand is Becoming Elizabeth te zien op streamingsdiensten Starz en Viaplay. De serie gaat over de jonge jaren van Queen Elizabeth I, de beroemde zestiende-eeuwse koningin van Engeland. We volgen de prinses/koningin in haar roerige tienerjaren, waarin ze ‘verwikkeld raakt in de politiek en seksuele politiek van het Engelse hof terwijl ze probeert om de kroon veilig te stellen’, zo omschrijft Deadline.

Gravin Alicia

De hoofdrol wordt vertolkt door Alicia von Rittberg, een 28-jarige Duitse gravin én succesvol actrice. Die zich daardoor echt even koningin voelde. “Ik leerde vaardigheden als paardrijden en dansen. Er werd me verteld hoe ik me moest bewegen, helemaal aangezien de kostuums alles afremmen. Al deze dingen waren zo interessant om te leren, en een halfjaar lang voelde ik me alsof ik écht het leven van Elizabeth leefde”, vertelt de actrice aan Town & CountryMaar de grootste uitdaging? Dat was misschien wel het handschrift van Queen Elizabeth I.

“Elizabeth zou het mooiste handschrift hebben gehad dat je je kunt voorstellen. Ik heb maanden geprobeerd om het goed na te bootsen, maar het voelde onmogelijk.” Inmiddels heeft Alicia e het aardig onder de knie. “Als acteren niet lukt, dan wordt kalligrafie mijn volgende carrière”, grapt de gravin.

Nieuwe aflevering

Becoming Elizabeth is nu te zien op Starz en Viaplay, met elke zondag een nieuwe aflevering. Leuke kijktip voor liefhebbers van The Crown en The Other Boleyn Girl!

Bron: Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook