Dit advies wil Sarah Ferguson later aan haar kleinkinderen geven

Ze heeft een wijze les voor ze in petto.

Lees ook

Sarah Ferguson, Duchess of York, werd vorig jaar voor het eerst oma, toen prinses Eugenie een zoontje genaamd August kreeg. Een aantal maanden later kwam haar tweede kleinkind ter wereld: Sienna, het eerste dochtertje van prinses Beatrice. Bij de podcast van Matt Haycox doet ze een boekje open over haar allereerste jaar als grootmoeder.

Nieuwe rol als oma

In februari 2021 verwelkomden prinses Eugenie en haar man Jack hun zoontje August. Een aantal maanden later, in september 2021, werden prinses Beatrice en haar man Edoardo ouders van een dochtertje genaamd Sienna. Sarah Ferguson was onlangs te gast bij de podcast van ondernemer Matt Haycox en vertelde daar over haar nieuwe rol als oma. Er werd de hertogin van York onder andere gevraagd welk advies ze haar kleindochters wil geven over ‘het leven, zaken en de toekomst’ als ze eenmaal wat ouder zijn.

Aan jezelf denken

Sarah had een uitgebreid antwoord. “Nou, August is vijftien maanden en Sienna acht. Ik kijk naar hen en kan af en toe al met ze communiceren… Maar soms kijk ik ze aan en denk ik ‘oh goodness, laat een kind – of in dit geval mijn kleinkinderen – zijn wie ze zijn’. Ik denk dat mijn advies aan zowel mijn kleinkinderen als andere kinderen is om zich regelmatig af te vragen hoe ze zich voelen. Doe je wat je gelukkig maakt? Heb je het gevoel dat je dingen doet omdat je dat wilt of omdat je anderen er blij mee wilt maken? Hoe sta je er zelf in?”

Volgens Fergie komt het advies om regelmatig aan jezelf te denken voort uit haar eigen opvoeding. “Ik ben grootgebracht met het idee dat ik nooit aan mezelf mocht denken. Dan zou ik egoïstisch zijn. Dus deed ik het nooit. Daardoor heb ik oneindig veel verkeerde beslissingen genomen en vaak niet de juiste wegen gekozen.”

Leren om te delen

Naast advies voor (haar klein)kinderen vertelde Sarah in de podcast over de speelgewoonten van August en Sienna. “Weet je, of August nou met treinen en tractors of met barbies wil spelen, het is allemaal oké. Op dit moment wil Sienna vooral spelen met zachte teddyberen en alles wat roze is. Maar als zij met de treinen en tractors aan de gang wil, kunnen die twee het speelgoed prima met elkaar delen.” Hoewel ze zelf dus een heel andere opvoeding heeft gehad, hanteert ze bij haar kleinkinderen dezelfde regels als bij haar dochters. “Ik leer ze dezelfde dingen die ik mijn twee prachtige meiden ook geleerd heb. Zij zijn de beste vertegenwoordigster van goed moederschap, want ik ben een enorm goede moeder.” Af en toe een compliment voor jezelf is niet verkeerd, toch?

Bron: HELLO! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook