De vele betekenissen achter de verlovingsring van prinses Märtha Louise

Niet bepaald een doorsnee ring, laten we maar zeggen.

Lees ook

Precies een week geleden maakten prinses Märtha Louise van Noorwegen en haar partner Shaman Durek bekend dat ze zich hadden verloofd. Achter de prachtige verlovingsring blijken vele bijzondere betekenissen schuil te gaan. Bovendien is hij eerst ook nog eens goedgekeurd door iemand die veel voor Durek betekent: Gwyneth Paltrow!

Lang aan gewerkt

Vorige week ging Shaman Durek voor zijn grote liefde op één knie. Prinses Märtha Louise nam een prachtige ring van hem in ontvangst, met een smaragd in het midden en maar liefst negentien diamanten eromheen. De keuze voor die ring blijkt niet over een nacht ijs te zijn gegaan. Durek heeft namelijk zes maanden met sieradenontwerper Joy Sangalang Smith van COMMUNION samengewerkt om tot het perfecte resultaat te komen.

Heel symbolisch allemaal

Durek wilde een ring met diamanten en een smaragd, die symbool staat voor onvoorwaardelijke liefde, kracht en de veerkracht van het hart. Met die steen wordt ook meteen een knipoog naar koningin Sonja van Noorwegen gegeven, die naar verluidt dol is op smaragden. De vier meer hoekige diamanten die rondom de smaragd zijn geplaatst, staan symbool voor de vier elementen (aarde, lucht, water en vuur). De drie diamanten die aan weerszijden van de ring zijn geplaatst, staan symbool voor Märtha’s drie dochters.

Daarbij houdt het echter niet op: de overige diamanten staan symbool voor de heilige band die Märtha en Durek hebben en die hen beschermt tegen negativiteit. Daarnaast zijn er infinity-details aan de zijkant van de ring te zien, die symbool staan voor het vervlechten van twee wezens. Tot slot: de liefdesknoop die aan de onderkant van de ring is gekerfd, staat symbool voor hun eenheid. Een enorm betekenisvol sieraad dus!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@iam_marthalouise)

Eerst nog goedkeuring nodig

De prinses was echter niet de eerste die de ring te zien kreeg. Vlak nadat hij was voltooid, heeft Durek hem namelijk eerst aan Gwyneth Paltrow getoond. “Ik wist dat zij erg specifiek naar dat soort dingen kijkt, dus ik wilde dat ze de eerste was die hem zag. Ze zei dat hij de meest fantastische ring was die ze heeft gezien en dat ze het geweldig vond hoeveel aandacht eraan was besteed. Ze wist zeker dat Märtha hem geweldig zou vinden en hem zou koesteren. Het maakte me erg blij om de goedkeuring van zo’n goede vriendin te hebben”, aldus Durek.

Die blijdschap is inderdaad behoorlijk aanwezig bij de prinses. “Het betekent ongelofelijk veel voor me dat mijn drie dochters in mijn verlovingsring worden gerepresenteerd. Het laat zien dat ik de juiste man heb gekozen – een man die begrijpt hoeveel mijn kinderen voor me betekenen en dat ze altijd onderdeel zullen zijn van onze relatie. Dat vind ik enorm leuk aan hem.” Lief!

Bron: Vanity Fair, PEOPLE | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook