Máxima ontvangt modecadeau met Nederlands tintje in Ivoorkust

De koningin was daar om te praten over financiën, maar tussendoor was er even een casual momentje.

Lees ook

Koningin Máxima is op dit moment op werkbezoek in Afrika. De afgelopen paar dagen bevond ze zich in Ivoorkust, waar ze gisteren een prachtig cadeau kreeg van de presidentsvrouw.

Praten over financiën

Máxima is naar Ivoorkust afgereisd om zich daar bezig te houden met de financiële gezondheid voor achtergestelde groepen. Ze was er in haar rol van – hou je vast – speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Het bezoek bestond dus vooral uit het voeren van behoorlijk serieuze gesprekken, maar tussendoor was er ook even tijd voor een cadeaumoment.

Een goed doordacht presentje

Gisteravond ontmoette de koningin Dominique Ouattara, de presidentsvrouw van Ivoorkust. Ze spraken onder andere over FAFCI, de organisatie die de presidentsvrouw runt. Die organisatie helpt vrouwen in de strijd tegen armoede – een belofte die president Alassane Ouattara heeft gedaan toen hij werd verkozen. Vrouwen krijgen onder andere aangeleerd hoe ze een bedrijf kunnen opzetten en runnen.

Máxima verliet het werkbezoek niet met lege handen, want de presidentsvrouw had iets voor haar meegenomen. Ze overhandigde haar exclusieve modestoffen van Vlisco, een Helmonds merk. Wat een attente gift!

maxima-presidentsvrouw

Koningin Máxima en presidentsvrouw Dominique. Beeld: BrunoPress

Geen tijd om uit te puffen

Na het gesprek met de presidentsvrouw stapte Máxima weer in het vliegtuig, om naar Senegal te vliegen. Ook daar zal ze met verschillende vooraanstaande mensen spreken over het financiële beleid en manieren waarop dat kan worden verbeterd. Heel veel tijd om bij te komen van de reis heeft onze koningin niet: vrijdag staat het verjaardagsdiner van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen op de planning.

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook