Prinses Beatrice breekt met koninklijke Ascot-traditie

Een kleinigheidje, nietwaar?

Lees ook

Royal Ascot is in volle gang! Prinses Beatrice lijkt zich uitstekend te vermaken tijdens de chique paardenraces en springt soepel om met alle royal regeltjes die bij het event komen kijken.

Entree per koets

Queen Elizabeth is nog niet gezien bij de paardenraces van Ascot, hét society event van het seizoen. Wel hebben andere royals hun weg naar de renbanen weten te vinden. Het is traditie dat de Koninklijke Hoogheden per koets binnen rollen bij de opening van het evenement. Dames zitten daarbij altijd in rijrichting, zodat ze een beter zicht hebben op de renbaan en duidelijker op de foto kunnen worden gezet.

Queen Elizabeth en koningin Máxima doen het volgens het boekje tijdens Royal Ascot 2019. Beeld: BrunoPress

Wanneer royals een koets delen met niet-royals, mogen de leden van de koninklijke familie bovendien in rijrichting zitten. Royal Ascot is een event waar hiërarchie nog bloedserieus wordt genomen, kun je wel zeggen.

Prinses Beatrice

Toch neemt prinses Beatrice het allemaal niet zo nauw met die voorschriften. De kleindochter van de Queen hobbelt al meerdere dagen vrolijk rond bij de renbanen, samen met haar echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi. De twee arriveerden woensdag óók per koets, maar deden dat – shock horror – niet zittend in rijrichting.

Beatrice Royal Ascot
Beeld: BrunoPress

Ze deelden een koets met prinses Alexandra, de nicht van de Queen, en met Penelope, gravin Mountbatten van Birma en goede vriendin van Elizabeth. Omdat prinses Beatrice en prinses Alexandra beide royal ladies zijn, hadden zij volgens het boekje samen in rijrichting mogen zitten. Dat Edo & Bea in plaats daarvan een van de beste plekken aan de gravin gaven, is volgens Hello! simpelweg een teken van respect. Het valt dus allemaal wel mee met die traditiebreuk. Bovendien is het wel zo leuk voor de Mapelli Mozzis als ze gewoon naast elkaar kunnen zitten, toch?

Verloren traditie

Nog een traditie die verbroken dreigt te worden, is het wedden op het hoedje van de Queen. Niet alleen wordt er ieder jaar geld ingezet op de snelste renpaarden, maar óók op de kleur van het hoofddeksel dat Elizabeth zal dragen wanneer ze het evenement bijwoont. Het is echter maar de vraag of de Queen zich fit genoeg voelt om zich deze week met een kleurrijk hoedje bij de paardenraces te laten zien.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook