Dit is waarom je ene wenkbrauw altijd beter uit de verf komt dan de andere

Een probleem dat veel mensen herkennen.

Lees ook

Voor velen is het onderdeel van de beautyroutine: het in model brengen van de wenkbrauwen. Irritante haartjes verwijderen met een pincet, een poedertje hier, een potloodje daar… Je wenkbrauwen zijn dan al snel weer in topconditie. Of in elk geval één van de twee. Hoe kan het toch dat een van je wenkbrauwen altijd beter uit de verf komt dan de andere?

Favoriete wenkbrauw

Vraag het een aantal vrouwen en je krijgt het al snel door: bijna iedereen heeft duidelijk één favoriete wenkbrauw. De wenkbrauw die gewoon altijd nét iets beter lukt, die je gezicht beter omlijst of die gewoon net iets voller is dan de ander. Expert Tonya Crooks legt aan de Britse Grazia uit hoe dat toch altijd kan. Er blijkt een heel bijzondere reden voor te zijn.

Plukken

Allereerst kan het natuurlijk zijn dat je in je jonge jaren flink hebt lopen plukken aan je wenkbrauwen. Tja: als een flinterdunne look helemaal hip is, is dat wat je zelf ook gaat doen. Maar als die haartjes vervolgens niet evenredig terug groeien, kan dat wat verschil tussen je wenkbrauwen opleveren. Het resultaat is dat je één geweldige, welgevormde wenkbrauw hebt en eentje die wel wat hulp van een wenkbrauwpotlood kan gebruiken.

Spieren

Maar Tonya Crooks legt uit dat er ook een heel andere reden is dat je wenkbrauwen nu eenmaal wat van elkaar verschillen. Het kan namelijk ook liggen aan de spieren ónder je wenkbrauwen. Niet alle spieren in je gezicht zijn helemaal symmetrisch. Dat komt bijvoorbeeld doordat we onze spieren doorgaans niet symmetrisch gebruiken voor onze gezichtsuitdrukkingen. Ook de kant van je gezicht waar je op slaapt kan al van invloed zijn op de ontwikkeling van die spieren. En hierdoor lijkt het dus alsof je ene wenkbrauw net ‘hoger’ of ‘anders’ op je gezicht zit. Weer wat geleerd!

Bron: GraziaDaily, Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook