Hertogin Kate host een bijzonder evenement in een roze powerpak

Ze kwam - zoals altijd- erg stijlvol voor de dag.

Lees ook

Hertogin Kate was vanmiddag te gast bij een roundtable event. Ze ging zoals altijd weer enorm stijlvol gekleed, dit keer in een zachtroze pak met bijpassend schoeisel. Laat het maar aan Kate over om te shinen!

Groot onderzoek

De hertogin van Cambridge was aanwezig bij de rondetafelconferentie bij de Royal Institution in Londen om te praten over de ontwikkeling van jonge kinderen. Het draaide daarbij vooral om de resultaten van onderzoek van The Royal Foundation Centre for Early Childhood. Dat onderzoek laat zien dat negen van de tien mensen het ermee eens zijn dat de eerste levensjaren van een kind erg belangrijk zijn voor de rest van hun levensloop. Er kwam ook uit naar voren dat slechts een vijfde het belang van de ontwikkeling van kinderen tot vijf jaar inziet.

Bouwstenen voor later

Kate zat aan de tafel met ‘familieminister’ Will Quice, gezondheidssecretaris Sajid Javid en een aantal vertegenwoordigers van het Department for Education en het Department of Health en Social Care. “Onze ervaringen in onze vroege jeugd hebben een fundamentele impact op ons hele leven. Het zijn de bouwstenen voor hoe we later als individuen tot bloei komen, samen, als een gemeenschap en een samenleving”, aldus de hertogin. “De resultaten van het onderzoek geven ons een belangrijke kans en laten zien dat mensen dit onderwerp graag onder de aandacht willen brengen. We kunnen gezamenlijk meer doen – elk lid van de samenleving kan een belangrijke rol spelen, of dat nu direct met een kind is of door te investeren in de volwassenen om hem of haar heen.”

“Als we samen meer aandacht besteden aan het belang van de ontwikkeling van jonge kinderen, dan zullen we gezonde, blije individuen zien die voor een gezondere en gelukkigere wereld zullen zorgen”, vervolgde Kate. “Dat is waarom elke seconde die we met een kind doorbrengen een investering in onze gezamenlijke toekomst is.”

Stylish in pink

De ogen waren echter niet alleen gericht op de toespraak van Kate, maar ook op de outfit die de hertogin droeg. Ze had een prachtig, zachtroze pak aan van Alexander McQueen. Dat combineerde ze met hakken in een bijpassende tint en een simpel wit shirt. Ook droeg ze een sieradenset, bestaande uit oorbellen en een ketting met dezelfde steentjes eraan. Looking good!
roze-pak
De hertogin straalde in haar roze pak. Beeld: BrunoPress

Samen met Will

De hertogin is altijd al veel bezig met de mentale gezondheid van kinderen. The Royal Foundation Centre for Early Childhood is dan ook een initiatief van haarzelf en prins William. Het algemene doel van die organisatie is om bewustzijn te creëren van het belang van ervaringen die kinderen in hun vroegste jaren hebben. Die ervaringen zijn namelijk van invloed op de manier waarop de samenleving op de lange termijn wordt vormgegeven. We hopen er nog vaak meer over te horen (helemaal als er zo’n mooi staaltje royal fashion bij komt kijken)!

Bron: HELLO!, PEOPLE, Samachar Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook