Prinses Amalia doet boekje open over Máxima als moeder

Koningin en kroonprinses, maar ook: moeder en dochter.

Lees ook

We kennen Máxima natuurlijk allemaal als koningin en als de grote liefde van Wim-Lex. Amalia is tot nu toe meer buiten de schijnwerpers gebleven, maar ook zij treedt steeds vaker naar buiten als kroonprinses. Tja: op een bepaald moment zal ze zelf op de troon zitten. Maar voor nu kan ze nog even tiener zijn. En is Máxima in de eerste plaats moeder, in plaats van koningin. Maar hoe ís Máxima eigenlijk als moeder? Dit is wat Amalia erover te zeggen heeft.

Een en al gezelligheid

Tijdens Koningsdag in 2020 (juist ja, die in aangepaste vorm) liet prinses Alexia al weten dat ze erg in haar nopjes is met haar royal opvoeding. “We hebben het heel gezellig. Ondanks dat mijn vader en moeder een heel drukke baan hebben, zijn ze er altijd en doen we vaak leuke dingen samen”, vertelde ze toen in een videogesprek. Het gevolg? Een trotse Máxima met een glimlach van oor tot oor. Dat zal ze vast ook hebben na het lezen van Amalia’s lieve woorden.

Gezinsmomentje

Heel vaak zien we de Oranjes niet bij elkaar als gezin. Meestal verschijnt Máx ergens in een top-outfit om helemaal nobless oblige te kijken naar en praten met de locals over wat hen bezighoudt. Inmiddels heeft Amalia hier en daar ook haar eigen uitstapjes, maar met z’n allen samen? Zo zien we de familie eigenlijk alleen tijdens de officiële fotomomenten en op Koningsdag.

amalia maxima moeder
Met z’n allen: de Oranjes waren weer even bij elkaar voor Koningsdag. (Beeld: Brunopress)

Misschien is die scheiding van taken ook wel heel fijn voor de Oranjes, want in 2021 onthulde onze koningin al eens dat ze met z’n allen thuis veel op elkaars lip zitten. “Het maakt niet uit hoe groot het huis is, we zitten altijd bovenop elkaar. We hebben drie teenagers, dat is niet altijd even makkelijk.” Tell us about it, Máx…

Maar hoe kijkt Amalia nu eigenlijk naar haar moeder? Lees gauw verder!

Laatste nieuws

Zie ook