5 manieren waarop hertogin Kate zich voorbereidt op de troon

Lees ook

Het zal nog wel even duren voor prins William en hertogin Kate daadwerkelijk de Britse troon zullen bestijgen. Toch zijn ze al volop bezig met de voorbereidingen op die rol. We zetten een aantal punten op een rij waar Kate maar druk mee is.

Styliste

Kate wordt door de Queen herself geïnstrueerd hoe zij zich zou moeten kleden tijdens openbare gelegenheden. Denk aan couture of langere zoomlijnen. Haar eigen styliste, Natasha Archer, heeft voor haar een weg gebaand door vele iconische koninklijke fotomomenten. Voorbeelden zijn de trappenfoto’s na de geboortes van haar drie kinderen en de verschillende royal tours waar Kate deel van heeft uitgemaakt.

“Archer is erg goed in het aankleden van de hertogin. De outfits zijn zowel passend als elegant en geschikt voor elk type koninklijke gelegenheid”, vertelt Susan Kelley, groot liefhebber en kenner van de kledingkast van Kate. “Zij en haar team verkennen locaties maanden van tevoren en weten dus wat goed zal staan op een foto. Ook weten ze welke stoffen makkelijk kreukelen, welke merken een (passend) gevoel kunnen weergeven en nog een tal van andere modefeiten.”

Positie

De hertogin wordt iedere keer strategisch op een ‘uitstekende positie’ op het balkon van Buckingham Palace geplaatst. Deze specifieke positionering zorgt ervoor dat diegene met het meeste ‘vermogen’ vooraan en midden op het balkon komt te staan. Tijdens Trooping the Colour en andere balkongeledenheden komt dit mooi naar voren. De Queen staat op dat moment altijd in het midden, naast haar de eerste en tweede in lijn van de troon, prins Charles en prins William. Hun vrouwen en kinderen staan hier dan naast. De enige uitzondering op deze pikorde is een koninklijk huwelijk. Hierbij staat het kersverse paar natuurlijk centraal.

trooping-the-colour

Trooping the Colour 2022. Beeld: BrunoPress

Aankomst

De aankomst op officiële evenementen weerspiegelt iemands hoge rang. De koningin komt daarom altijd als laatste aan. Voor de Queen zullen prins Charles en Camilla hun opwachting maken en dáárvoor prins William en zijn vrouw. It’s all about the timing.

Geen intimiteit

Geen gekus of handen vasthouden tijdens openbare gelegenheden. Hoewel het niet verboden is wat love te tonen naar elkaar, kiezen William en Kate ervoor hun romantische gebaren achter gesloten deuren te houden. Vooral tijdens officiële gelegenheden. Op hun kus tijdens hun eigen royal wedding na. “De hertog en hertogin worden bijna altijd gezien tijdens officiële gelegenheden, en zijn dan aan het werk. Zij vinden het in die gevallen onprofessioneel ogen om elkaars hand vast te houden.”

docu

Kate en William worden nog zoenend gespot en houden altijd gepaste afstand. Beeld: BrunoPress

Patronages

Kate heeft al een aantal patronages van de koningin mogen ontvangen. Ook is ze begonnen met het overnemen van een aantal liefdadigheidsrollen van de koningin. Zo is Kate beschermvrouwe voor Action for Children en All England Lawn Tennis and Croquet Club. Kate wordt langzaamaan klaargestoomd voor de Britse troon. Het is een kwestie van wachten, maar wanneer het moment daar is, hebben wij er alle vertrouwen in. De jonge studente is een toekomstige koningin geworden. You go Catherine!

Bron: PEOPLE, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook