Zomerhitte: de strikte dresscodes bij Royal Ascot zijn last minute aangepast

Anders houden onze Britse buren het niet vol in die felle zon.

Lees ook

Royal Ascot is nog altijd in volle gang. Hoewel het eigenlijk een evenement is waarbij het om de snelste paarden draait, gaat het in de praktijk vooral over wat alle genodigden dragen binnen de strikte dresscodes. Gisteren brak er op dat vlak paniek uit, omdat het ineens erg warm is in Engeland. Tijd voor een change of plans!

Hoge cijfers

Niet alleen hier in Nederland wordt het vandaag warm, ook in Engeland liggen de temperaturen behoorlijk hoog. Vandaag kan het daar lokaal ruim boven de dertig graden worden. Morgen liggen de cijfers iets lager, maar is het nog altijd niet koud. Royal Ascot duurt nog tot en met zaterdag, dus moest er iets worden gedaan aan de normaal behoorlijke strenge dresscodes. Die schreven tot nu toe namelijk voor dat iedereen in bedekkende kleding moest verschijnen.

Heel wat relaxter

Traditiegetrouw mag geen enkele outfit van Royal Ascot een lengte boven de knie hebben. Ook zijn strapless jurken een echte no-go en wordt van iedereen verwacht dat ze een hoed dragen – van minimaal tien centimeter doorsnede, uiteraard. De kunst is doorgaans dus om zo min mogelijk huid te laten zien. Met een temperatuur van meer dan dertig graden is dat echter niet iets waar veel mensen blij van worden. Daarom is besloten dat de dresscode voor de laatste twee dagen een stuk relaxter zal zijn. De organisatie maakte dat gisteren bekend via Twitter.

Ook drankjes

Het is niet de eerste aanpassing die aan het evenement wordt gedaan. Eerder werd al bekendgemaakt dat iedereen water en frisdrank mee mocht nemen naar de editie van dit jaar. Normaal gesproken is dat absoluut niet toegestaan en worden er alleen drankjes geserveerd op bepaalde delen van het terrein. Des te fijner dat het nu wel kan en dat men in kleding mag verschijnen die niet voor oververhitting zal zorgen (lees: een driedelig pak). We zijn benieuwd wat de royal fashionista’s met de versoepelingen doen!

Bron: HELLO! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook