TikTok-hack: zo kun je extra bagage meenemen in het vliegtuig

Hoef je niet meer te kiezen tussen al je zonnebrillen en bikini's!

Lees ook

Die nieuwe zomerjurk, een extra paar sandalen, voor de zekerheid óók die vijfde zonnebril… Ben jij ook niet al te kieskeurig tijdens het inpakken voor je reis? Voor je het weet krijg je je koffer niet meer dicht (#guilty) of past-ie het vliegtuig niet meer in. Om toch zoveel mogelijk mee te nemen in je handbagage, delen TikTokkers nu deze travel hack.

Volle koffers

Je vakantie begint standaard met een hoop geprop in je favoriete koffer. Inpakken, op je koffer zitten, toch maar weer uitpakken, opnieuw opvouwen, je paklijst opnieuw bij langs gaan en kledingstukken wegstrepen…We hebben het er maar druk mee. Maar zoals met zoveel dagelijkse probleempjes, heeft TikTok een handige oplossing bedacht. En het enige wat je ervoor nodig hebt, is een goedkoop nekkussen.

Extra bergruimte

In een korte video legt TikTokker Anayotothe uit hoe je deze life hack aanpakt. Het is eigenlijk heel simpel: zoek bij je plaatselijke discounter een nekkussen uit dat een rits heeft. Rits ‘m open, haal de vulling eruit, en voilà: je hebt in één klap een extra opbergplek voor je bagage. Vul je nekkussen bijvoorbeeld met extra outfits, handdoeken, of andere zachte materialen.

@anayotothe

My flight is in 3 hours let’s see how this goes! #travelhacks #budgettravel #travelpillow #blackgirltravel #blacktravelfeed

♬ original sound – Ayo!

Tip: let op dat je geen nekkussen kiest zonder opening, anders moet je natuurlijk aan de slag met naald en draad. En kies je een nekkussen dat vol zit met kleine kunststof bolletjes? Houd dan de stofzuiger paraat bij het openen. Dikke kans dat anders je huis straks vol ligt met de statische dingen – en dan was die koffer volproppen tóch net wat makkelijker geweest…

Comfortabel

Natuurlijk zijn er genoeg life hacks voor extra bagage in het vliegtuig, zoals extra veel laagjes aantrekken. Maar goed: heel comfortabel is het niet om zwetend in het vliegtuig te zitten. Een nekkussen mee op een lange vlucht is sowieso geen overbodige luxe, en zo haal je er dus nog wat extra bagageruimte uit ook. Bon voyage!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook