Waar shopte Amalia haar roze avondjapon?

Net als de geleende tiara had de japon zó uit de kast van Máxima kunnen komen.

Lees ook

Zou prinses Amalia voor haar eerste officiële galadiner outfitadvies aan haar moeder hebben gevraagd? Zo’n vermoeden hebben we wel, want niet alleen was de knalroze kleur (denk: Koningsdag) als de cape (denk: inhuldiging) typisch Máxima, ook blijkt de japon afkomstig van de favoriete couturier van de koningin.

Pretty in pink

Prinses Amalia oogstte een hoop lof met haar eerste échte galalook afgelopen vrijdag: een felroze japon met cape en de huwelijkstiara van haar moeder in haar los vallende lokken geschoven. Hier wandelt de Prinses van Oranje aan de arm van de Spaanse koning Felipe door het koninklijk paleis te Oslo, voorafgaand aan het galadiner voor de verjaardag van prinses Ingrid Alexandra:

Amalia
Beeld: BrunoPress

Volgens de website Modekoningin Máxima is de japon afkomstig van, surprise, surprise, het Belgische modehuis NATAN. De koningin haalt hier een groot aantal van haar outfits vandaan en ook prinses Amalia is al kind aan huis, vertelde couturier Edouard Vermeulen eerder.

Ordelint

Onze aandacht gaat natuurlijk meteen uit naar die fonkelende tiara en knalkleurjurk, maar de Prinses van Oranje draagt nog een opvallend accessoire: een ordelint. Alle toekomstige troonopvolgers lijken een ander kleurtje te dragen. Hoe zit het daarmee?

Beeld: Lise Åserud / NTB via BrunoPress
Kroonprinses Amalia draagt het huwelijksdiadeem van koningin Máxima tijdens haar eerste officiële reis.

Aan het ordelint dragen prinsessen Amalia, Ingrid Alexandra en Elisabeth hun ridderonderscheidingen. Het is gebruikelijk om bij een reis naar het buitenland de onderscheidingen van het gastland te dragen. Omdat Amalia en Elisabeth nog nooit een Noorse (of andere buitenlandse) onderscheiding hebben ontvangen, moeten ze het doen met hun hoogste ridderorde uit eigen land, legt de modeblog Modekoningin Máxima ook uit. Bij alle drie hoort weer een ordelint in een andere kleur – Elisabeth lijkt haar japon er mooi bij hebben afgestemd, nietwaar?

Avondjaponnen

Prinses Ingrid Alexandra, het feestbeest van de avond, liet zich wat japonkeuze betreft ook inspireren door haar moeder. De Alberta Ferretti-japon werd namelijk eerder door kroonprinses Mette-Marit gedragen in 2005. Wie wat bewaart! Ook de Belgische prinses Elisabeth heeft haar outfit zorgvuldig met moeder Mathilde besproken. Zowel de koningin als de kroonprinses verschenen in een avondjapon van Armani Privé.

Bron: Modekoningin Máxima, UFO No More | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws

Zie ook