Prins William 40 jaar! ‘De Queen heeft grootse plannen’

Hoe viert de hertog van Cambridge deze mijlpaal?

Lees ook

Prins William tikt vandaag de veertig aan. Een grote mijlpaal voor de nummer twee in de lijn van de troonopvolging! Hoe vieren de Queen en de Cambridges deze grote dag?

Veertig verjaardagskaarsjes

Jup, vandaag is het alweer veertig jaar geleden dat prinses Diana en prins Charles hun oudste zoon en de volgende troonopvolger voorstelden aan de wereld.

21 juni 1982. Beeld: BrunoPress

Na het groots gevierde jubileum van de Queen eerder deze maand hebben de Britse royals dus nóg een feestje in het verschiet. Maar hoe viert de hertog van Cambridge the big forty eigenlijk? In januari dit jaar was het zijn vrouw, hertogin Kate, die dezelfde mijlpaal bereikte. Haar verjaardag werd toen alleen in kleine kring gevierd, maar nu ’t weer kan, zonder de maatregelen, zouden de twee er naar verluidt samen één grote birthday party van maken.

De Queen heeft grote plannen

Een van de cadeautjes voor prins William is in ieder geval dat hij zijn eerste eigen munt krijgt. Of de beeltenis van Wills ook maar een béétje op de prins lijkt, daarover zijn de meningen verdeeld. Maar een chic presentje is het hoe dan ook.

Volgens royaltykenner Christopher Andersen, auteur van het boek The Brothers and Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry & Meghan, zal de royal family de verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. “De Queen heeft iets groots gepland voor William en hij gaat zelf ook iets organiseren”, vertelt hij aan US Weekly. Nogal mysterieus. Leeftijd is maar een getal, natuurlijk, maar ook een goed excuus voor een goed feestje, nietwaar?

Jaren van verandering

Daarnaast zijn veel koningshuisdeskundigen het erover eens dat Williams jaren als veertiger erg belangrijk voor hem worden. Hoewel we hopen dat de Queen nog lang onder ons is, kunnen de rollen binnen The Firm komende jaren flink gaan verschuiven. “Voor William zullen de komende tien jaar de meest belangrijke zijn tot nu toe”, schrijft royalty-expert Victoria Arbiter in Nine. “Na de eventuele kroning van prins Charles, wordt William hoogstwaarschijnlijk de volgende prins van Wales en zodra zijn vader koning wordt, erft hij automatisch het hertogdom van Cornwall.” Waarbij een hoop nieuwe verantwoordelijkheden en taken komen kijken. ‘Het leven begint bij 40’ lijkt dus aardig op te gaan voor de jarige royal van vandaag.

Bron: Marie Claire UK, Nine, Elle UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook