Queen Elizabeth met pensioen? Als het aan het publiek ligt niet

Geen geraniums voor Elizabeth.

Lees ook

Met een jubileum van zeventig jaar op de troon achter de rug, mogen we wel stellen dat Queen Elizabeth nog steeds goed op haar plek zit. Hoewel wij plebs na een bepaalde leeftijd met pensioen gaan, is dit voor leden van de koninklijke familie een heel ander verhaal. Wat zijn de pensioenplannen van de Queen eigenlijk?

Prins Michael

Dat Queen Elizabeth al jaren op de troon zit, betekent niet dat al haar familieleden een lang leven onder de koninklijke wimpel wensen. De neef van de koningin, prins Michael (79), en zijn vrouw, Marie-Christine (77), schijnen namelijk wel behoefte te hebben aan rust. Naar verluidt zullen ze binnenkort – waarschijnlijk op de tachtigste verjaardag van de prins op 4 juli – een officiële aankondiging doen waarbij ze bekendmaken om met pensioen te gaan. Dit is echter nog niet bevestigd.

Prins Michael is een niet-werkende royal, maar zit zeker niet stil. Elk jaar onderneemt hij meer dan tweehonderd openbare opdrachten in de non-profitsector, gefinancierd door zijn huishouden in plaats van de belastingbetaler. Hoewel Michael nu al niet veel op de achtergrond is, werd hij wel regelmatig gespot op tuinfeesten, staatsdiners of op Ascot.

prins-michael
Prins Michael en Marie-Christine in 2019 op de bruiloft van dochter Gabriella en Thomas Kingston, op Windsor. Bron: BrunoPress

En koningin Elizabeth?

Voor Queen Elizabeth ligt het natuurlijk een tikkeltje anders als ze eenmaal besluit om met pensioen te gaan. Hoewel de koningin al eerder heeft aangegeven tot haar dood het hoofd van de monarchie te willen blijven, lijkt het erop dat het publiek haar ook niet weg wil hebben. Uit een peiling van Express.co.uk, waarbij gevraagd werd of de koningin haar neef moet volgen bij het overwegen van pensionering, kwamen een hoop interessante reacties naar voren.

In totaal brachten 2.704 mensen hun stem uit en was de meerderheid (53 procent) het eens: Hare Majesteit zou haar neef niet moeten volgen en dus niet met pensioen moeten gaan. Zo onderbouwt een respondent: “De koningin heeft laten zien dat ze nog steeds zo scherp is. Ze doet nog steeds haar werk, hoewel ze niet zo vaak wordt gezien.”

Een andere lezer is het er mee eens, en stelt: “Ik vind dat ze moet doorgaan totdat ze voelt dat ze het land wil overdragen.” Dat de Queen haar taken steeds meer delegeert naar andere leden van het koningshuis, is ook anderen opgevallen. Toch zijn veel mensen het erover eens dat HM moet doorgaan zolang ze haar mentale vermogens nog heeft. Want, zo zegt iemand: “De koningin is zelf het beste in staat om beslissingen te maken. Ze is de ultieme boss lady en ze kan altijd delegeren. Ze heeft het recht om precies te doen wat ze wil.” Dat zijn duidelijke woorden!

Bron: Express.co.uk | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook