Binnenkort in de bioscoop: nieuwe documentaire over prinses Diana

Wéér een docu, horen we je denken. Maar de makers hebben er een goede reden voor.

Een droevige mijlpaal deze zomer: het is precies 25 jaar geleden dat prinses Diana bij een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam. Om daarbij stil te staan draait er een nieuwe, indrukwekkende documentaire over de prinses in de bioscoop.

The Princess

Eigenlijk had 2022 vooral een vrolijk jaar voor de Windsors moeten worden. De Queen zit zeventig jaar op de troon, prins William en hertogin Kate vierden allebei hun veertigste verjaardag… Maar een droevige mijlpaal werpt een schaduw over al die festiviteiten. Het is in augustus namelijk ook 25 jaar geleden dat prinses Diana overleed. Top-filmmakers Simon Chinn en Ed Perkins komen daarom met een nieuwe documentaire: The Princess. Het verhaal van prinses Diana is al vaak verteld, maar volgens Perkins is het nog altijd heel relevant, zegt hij in The Guardian: “Ik wilde archiefbeeld gebruiken, want dat laat zien hoe we [Diana] consumeerden via de media. Dat was mijn belangrijkste vraag. Wat zegt dit verhaal over onszelf? Over wat we nog steeds consumeren en de vraag die we creëren?”

Herhaalde geschiedenis

Simon Chinn zat er zelf eerst niet op te wachten om een nieuwe docu over prinses Diana te maken, totdat hij zag dat de geschiedenis zich herhaalde met Meghan Markle. “Ik dacht eerst dat Diana te bekend was. Een doodlopende weg. Toen besefte ik dat het een ontstaansgeschiedenis is. Niet alleen over Meghan, maar over het moderne Britain.”

Bekijk hier de trailer:

In de bioscoop

De documentaire draait vanaf 30 juni 2022 in de Britse bioscopen. Het is nog niet zeker of de docu daarna ook naar Nederland en België komt, al staat er wel een internationale release op de planning. Houd de bioscoopagenda (of de tv-gids) dus in de gaten!

Bron: The Guardian, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws