Leuk! Binnenkijken in het prinselijk paleis van Monaco

Wonen Albert en Charlene een beetje leuk?

Lees ook

Al meer dan achthonderd jaar lang wonen de Grimaldi’s op dezelfde rots aan de Middellandse Zee. Al in het jaar 1215 werd de basis gelegd voor het huidige prinselijk paleis, waar prins Albert, prinses Charlene & co nog altijd vertoeven.

Dat móet wel een lekker plekje zijn dus, als je het als dynastie daar al zo lang uitzingt. Oordeel zelf, want deze zomer kun je het paleis met eigen ogen (vanbinnen!) bekijken.

Binnenkijken bij de Grimaldi’s

Zo nu en dan vangen we een glimp op van de privévertrekken waarin prins Albert en zijn gezin wonen. Zoals in deze verjaardagsfoto’s voor prins Jacques en prinses Gabriella, die de Grimaldi’s afgelopen december op Instagram deelden. Visgraatparket, lange gordijnen, klassieke stoelen en zorgvuldig afgewerkte muren – zoals je een paleisinterieur verwacht, dus.

Maar wist je dat het ook als ‘gewone burger’ mogelijk is om het paleis binnen te wandelen? Vanwege het coronavirus hield het prinselijk paleis de deuren de afgelopen tijd gesloten, maar vanaf 1 juli 2022 is het eindelijk weer mogelijk om zelf een kijkje te komen nemen op de rots!

Rondleiding op de rots

Wie het prinselijk paleis vanaf de Port de Fontvieille bekijkt, snapt meteen waarom we het altijd over ‘de rots’ hebben. Het optrekje van de Grimaldi’s torent namelijk maar liefst 60 meter boven de zeespiegel uit.

Beeld: BrunoPress

Maak je de klim naar boven, dan is het paleis van heel dichtbij te bewonderen. Het is een beetje een allegaartje van bouwstijlen, onlangs grondig gerestaureerd. Ook het interieur van het paleis heeft een nieuw likje verf gekregen én is dus weer open voor bezoekers. Voor tien euro per persoon kun je een tour maken door de pronkkamers van het paleis. Ook kun je de beroemde binnenplaats met eigen ogen bewonderen.

Beeld: BrunoPress

Mocht je toevallig neerstrijken aan de Zuid-Franse kust deze zomer, dan is even buurten bij Albert en Charlene dus zeker een aanrader. Zelfs als je niet zo van de oude schilderijen en antieke meubels bent – veel bezoekers laten in hun reviews weten dat in ieder geval de uitzichten vanaf de rots de moeite waard zijn. Klimmen maar!

Bron: Palais.mc, TripAdvisor, History Hits | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook