De zoete wraak van Meghan Markle

Wat je ook van La Sussex vindt, ze heeft haar zaken goed voor elkaar.

Ooit werden deze royals verguisd en waren ze het mikpunt van de media. Later kantelde de publieke opinie in hun voordeel en konden ze minzaam glimlachend achteroverleunen. Al moest de ene Hoogheid er iets meer moeite voor doen dan de andere.

Dit artikel verscheen eerder in Beau Monde 4/2022.

Meghan speelde hoog speel

Never complain, never explain is het motto waarmee Queen Elizabeth al 70 jaar stevig op de troon zit – maar dit is niet echt de stijl van Meghan, de hertogin van Sussex. Die is juist héél verbaal in het onder woorden brengen van haar frustraties, waarvan ze getuigde bij Oprah, voor draaiende camera’s. Daarmee nam ze wraak op de leden van de schoonfamilie die haar onvoldoende zouden hebben gesteund en dubieuze vragen hadden gesteld over de mogelijke huidskleur van Archie, haar zoontje met prins Harry. De Queen liet koeltjes weten ‘dat de herinneringen kunnen variëren’, maar de reputatieschade dreunt nog altijd door.

Tot hier en niet verder

Meghans Oprah-interview was op zich al een vrij spectaculaire manier om de Windsors onder de bus te gooien. Maar Meghan wilde, als rechtgeaarde Amerikaanse, bovendien ‘her day in court’ omdat ze zich onheus behandeld voelde door de machtige Britse media. Die zetten nog eens extra hun tanden in het ‘woke sneeuwvlokje’ dat zich een ‘slachtofferrol’ aanmat. Ieder ander mens had het er vermoedelijk bij gelaten, maar Meghan procedeerde dóór en won uiteindelijk van de machtige Mail on Sunday, die een persoonlijke brief aan haar vader had gepubliceerd en daarmee haar privacy had geschonden. Rectificatie, vergoeding van haar juridische kosten, the works.

Morele overwinnaar

Meghan noemde het een overwinning voor iedereen die bang is om te staan voor wat juist is in het leven. “We zijn nu als collectief moedig genoeg om de tabloidindustrie aan te pakken, die ervoor zorgt dat mensen gemeen tegen elkaar doen en verdienen aan de leugens en de pijn die ze verspreiden. Wat er is gebeurd, lijkt misschien ver verwijderd van jullie persoonlijke levens, maar dat is niet zo. Morgen kun jij het onderwerp zijn.” Geen royal verplichtingen, wel de titel. En de vrijheid, de morele overwinning én een leuk leven als multimiljonair in Californië… Wat je ook van La Sussex vindt, ze heeft haar zaken goed voor elkaar.

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws