Net als papa: Prinses Amalia heeft jachtakte gehaald

Wordt dat samen schieten op Het Loo?

Kruipend over de grond, op zoek naar wilde dieren om te beschieten. Het lijkt ons geen leuke bezigheid, maar menig Koninklijke Hoogheid vindt het fantastisch. Ook de Oranjes zijn fan: prinses Amalia afgelopen maandag zelfs haar jachtakte behaald. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. 

Op jacht met de prinses

Dat de prinses haar jachtakte heeft gehaald is geen grote verrassing. Amalia liet in haar boek al weten dat ze hier wel oren naar had. Daarnaast had ze ook al haar jachtdiploma in the pocket. Dat deed ze naar eigen zeggen op aandringen van Willem-Alexander, want hij is regelmatig in het bos te vinden en heeft ook zijn jachtakte op zak.

In het boek zei Amalia dat de akte “niet meteen bedoeld is om te gaan jagen, maar vooral dient ter voorbereiding op het toekomstige beheer van kroondomein Het Loo in Apeldoorn”. Wat dat ook mag inhouden. We zullen de prinses dus niet snel met haar vader mee zien gaan.

Strenge criteria

Het is trouwens geen makkie om je jachtakte te halen. Er zijn namelijk strenge criteria opgesteld. Zo moet een toekomstige jager over voldoende land beschikken om te jagen – wat best logisch klinkt. Daarnaast moet hij of zij de optie hebben tot het verkrijgen van een wapen en in het bezit zijn van een goede wapenkluis. Aangezien koning Willem-Alexander al jaren zijn jachtakte heeft, kunnen we er dus wel vanuit gaan dat dit wel snor zit.

Jagen op Het Loo

Hoewel de koning en nu de prinses een jachtakte hebben, blijft het jagen binnen de koninklijke familie een gevoelig onderwerp. Zo is er veel kritiek geweest op het feit dat Willem-Alexander kroondomein Het Loo enkele maanden per jaar sluit om te kunnen jagen. En dat terwijl hij wel subsidie ontvangt om het park te onderhouden. Of de prinses nu in de (controversiële) voetstappen van haar vader gaat treden, moet dus nog blijken.

Bron: Nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws