Terug in de tijd: Prins William door de jaren heen

De prins blaast vandaag veertig kaarsjes uit.

Lees ook

Prins William is vandaag veertig geworden en uiteraard kunnen we deze verjaardag niet zomaar laten passeren. Daarom doken we het archief in voor een trip down memory lane met de troonopvolger! 

Uit het archief

Prins William werd op 21 juni 1982 geboren, om 21:03. Als eerste zoon van prins Charles en prinses Diana was zijn plekje als troonopvolger meteen al verzekerd. Tijdens de doop was het dan ook een bijzonder moment, waarbij vier generaties aanwezig waren. Kijk maar naar deze feestelijke foto, van de trotse ouders met prins William, koningin Elizabeth en prins Charles en de Queen Mother.

Prince William wordt 40
Een vrolijk familiekiekje van de royal family. Bron: BrunoPress

Sinds zijn geboorte staat de prins in de spotlight, en gaat hij op 1-jarige leeftijd al met zijn ouders mee tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Hier steelt hij dan ook meteen de show.

Voor de camera’s haalt de jonge prins alles uit de kast, in 1983. Bron: BrunoPress

Met de komst van prins Harry wordt prins William grote broer, en daar hoort een hoop streken en kattenkwaad bij. Vooral als er een camera in de buurt is – iets wat prins Louis dus niet van een vreemde heeft.

Bron: BrunoPress

Op 9-jarige leeftijd maakt prins William zijn royal debuut, tijdens een wandeling in Cardiff waar hij weldoeners ontmoet en de hand schudt. En wat doet hij dat goed!

De jonge prins is net zo’n charmeur als moeder Lady Di. Bron: BrunoPress

Sindsdien gaat hij steeds vaker mee naar royal duties, vaak vergezeld door zijn ouders en broer Harry.

Bron: BrunoPress

Als tiener begint prins William zijn ondeugende glimlach te krijgen, die hij ook laat zijn op deze foto. Of het nu de start van de zomervakantie is waar de prins zo blij van wordt of een aantrekkelijke cameravrouw: charmant is-ie zeker!

Prins William, prins Harry en prins Charles in 1997. Bron: BrunoPress

In Kate Middleton vindt de hertog van Cambridge zijn grote liefde, en in 2013 werd het stel voor het eerst ouders van prins George. Wat een jonge koppies hebben ze hier nog!

Prins William en Kate Middleton tijdens de doop van prins George, in 2013. Bron: BrunoPress

Ondertussen is het gezin uitgebreid met prinses Charlotte (2015) en prins Louis (2018). De hertog van Cambridge neemt steeds meer taken van Queen Elizabeth over, om zich helemaal voor te bereiden op zijn toekomstig koningschap.

Een gezellig onderonsje met prins George en prinses Charlotte, tijdens het Platinum Jubilee. Bron: BrunoPress

We zijn benieuwd wat de prins nog meer in petto heeft. In ieder geval wordt zijn verjaardag groots gevierd, en zal dit volgens geruchten gecombineerd worden met de verjaardag van Kate Middleton. Dubbel feest, dus!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook