Juichen met Kate Middleton op Wimbledon? Zo kom je in de Royal Box

Hier hebben wij wel oren naar!

Lees ook

Als je ergens een grote kans hebt om iemand van de royal family te ontmoeten, dan is dat wel op Wimbledon. Hoewel de Royal Box bestemd is voor koninklijke leden, is er een mogelijkheid dat je ook zelf in de groene stoelen kunt zitten. We leggen uit je dit doet! 

Royal Box

Het is geen geheim dat de royal family fan is van Wimbledon. Regelmatig zien we de tribunes vol met leden van het koninklijke huis, zoals de hertog en hertogin van Cambridge, Meghan Markle en zelfs de Queen. Ze krijgen niet voor niets een speciale plek in de Royal Box, op Centre Court. De perfecte plek om niets te missen van de spannende wedstrijd.

Wimbledon-royal-box
Grote kans dat je iemand van dichtbij ziet, zoals Kate Middleton, Meghan Markle en Philippa Matthews-Middleton. Bron: BrunoPress

Beroemde tribune

De plek is overigens niet alleen bestemd voor royals, ook allerlei soorten beroemdheden zijn er weleens gespot. Denk aan David en Victoria Beckham en Chris Hemsworth. Hoewel het erop lijkt dat je zonder koninklijke titel of als A-list celeb niet op de tribune komt, is dat zeker niet het geval. Het is namelijk wel degelijk mogelijk om een plek te krijgen op de bekende tribune.

Zo kom je binnen

Volgens de website van het evenement wordt de Royal Box gebruikt voor vrienden en gasten van Wimbledon, waaronder “Britse en overzeese koninklijke families, regeringsleiders, mensen uit de tenniswereld, commerciële partners, Britse strijdkrachten, prominente mediaorganisaties, supporters van tennis en andere lagen van de bevolking”. Een behoorlijke waslijst aan mensen, en dat terwijl er maar 74 zitplaatsen zijn.

Om eenmaal in de donkergroene stoelen plaats te nemen, dien je eigenlijk een uitnodiging te krijgen van Philip Brook, voorzitter van de All England Club. Hij houdt echter ook rekening met suggesties van leden van het organisatiecomité van de kampioenen, de Lawn Tennis Association en “andere relevante bronnen.” Je hebt dus veel geluk nodig om daadwerkelijk binnen te komen.

Dresscode

Als je een uitnodiging hebt, is het overigens wel handig om rekening te houden met de dresscode van Wimbledon. Gasten moeten zich namelijk netjes kleden. Zo moeten mannen nette pakken of jassen dragen met een stropdas – vraag het anders maar aan Lewis Hamilton, die hierdoor geweigerd werd. Dames hebben het iets makkelijker wat betreft kleding, maar een hoed is uit den boze. Degene achter je kan de wedstrijd dan niet zien en dat zou best zonde zijn.

Een speciale plek tussen de royals is overigens niet het enige voordeel. Gasten krijgen aan het einde van de dag ook automatisch een uitnodiging voor lunch, thee en een borrel in het Clubhuis. Wat ons betreft de beste plek om hertogin Kate tegen het lijf te lopen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook