Wow: dit is het gigantische vermogen van Adele

Die gouden strot legt haar duidelijk geen windeieren.

Heartbreak op je bankrekening

Maar met al haar emotionele ballads bovenaan de charts, kan het voor niemand een verrassing zijn dat Adele een goedgevulde bankrekening heeft. Celebrity Net Worth bericht dat de zangeres zo’n 193 miljoen euro waard is – en dan is het succes van haar nieuwste album hier nog niet in opgenomen. Met zo’n bedrag is Adele een van de meest verdienende artiesten. Zakentijdschrift Forbes meldde dan ook al dat de Britse een van de bestbetaalde vrouwen in de muziekindustrie is.

Opmerkelijk aan haar inkomen

Dat 193 miljoen euro veel is, hoeven we niemand te vertellen. Wel is een ding vrij opmerkelijk aan de manier waarop Adele haar inkomen verwerft – the old fashioned way. Veel bekende zangers en acteurs slaan namelijk regelmatig de handen ineen met een groot merk. Zo zien we Brad Pitt momenteel kopjes koffie van De’Longhi achteroverslaan en ontwikkelde Taylor Swift samen met sneakermerk Keds Footwear haar eigen schoen. Adele daarentegen ging nooit een dergelijke collab aan. Ze had zoiets natuurlijk wel kunnen doen. Wij durven te voorspellen dat haar bankrekening dan wel een paar miljoentjes meer zou tellen.

In plaats daarvan verdient Adele de kost met het verkopen van haar singles en albums en met haar optredens. En ook hierin is ze overigens kieskeurig. Zo krijgt ze regelmatig de vraag of ze een privéoptreden wil verzorgen. Hier staat soms wel een half miljoen tegenover, maar op dit soort verzoeken gaat ze lang niet altijd in.

Adele in Vegas

Geld is voor Adele niet het allerbelangrijkste, zo stelde ze in het verleden. Haar shows in Las Vegas leverden dan ook wat kritiek op. In plaats van te toeren verblijft de zangeres aan The Strip, in Ceasars Palace om precies te zijn. Voor haar reeks Weekends with Adele moeten fans een behoorlijk bedrag neertellen en ze moeten uiteraard allemaal naar de gokstad afreizen en daar een accommodatie regelen. Geen heel goedkoop weekendje met Adele, dus.

Bron: Grazia, Vogue | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws