De Oranjes halen weer hun tiara’s uit de kluis (is dat die van Amalia?)

Een avond vol fonkelende tiara's en een knipoog naar prinses Amalia.

Lees ook

Gisteravond stond het Koninklijk Paleis Amsterdam helemaal in het teken van het jaarlijkse galadiner. De Oranjes verwelkomden hiervoor het Corps Diplomatique en dat was reden genoeg voor een heus tiaramoment voor zowel koningin Máxima als prinses Beatrix.

Galadiner

Voor het jaarlijkse galadiner werden de deuren van het Koninklijk Paleis in Amsterdam weer eens geopend. Dit jaar stond de avond in het teken van politiek en bestuur. Met meer dan tweehonderd gasten – bestaand uit buitenlandse vertegenwoordigers in Nederland en Brussel en vertegenwoordigers uit het Nederlandse openbaar bestuur – trok het koninklijke paar alles uit de kast.

Tiaramoment

Koningin Máxima droeg voor de gelegenheid een roze zijde chiffon van ontwerper Jan Taminiau. Hoewel de jurk een ware showstopper is, zijn het de sieraden van de koningin waar we naar blijven kijken. De bekende Mellerio-tiara met roze robijnen werd voor het galadiner namelijk weer uit de kluis gehaald.

tiara Maxima
Máxima met haar Mellerio-tiara. Bron: BrunoPress

De tiara is onderdeel van een parure (set) en is een groot favoriet van de koningin. Ook prinses Amalia schijnt haar oog te hebben op de fonkelende tiara. In het boek Amalia onthulde de prinses dat ze op achtjarig leeftijd het niet kon laten om de tiara die op haar moeders kaptafel lag zelf eens te proberen. Wij geven haar helemaal gelijk!

Ook prinses Beatrix was van de partij, en droeg ook een oude bekende op haar hoofd. De parelknoop tiara droeg ze namelijk ook tijdens haar inhuldiging als koningin. De tiara lijkt een knipoog te zijn naar de tiara die kleindochter Amalia vorige week droeg, al heeft de tiara van prinses Beatrix parels, en die van prinses Amalia sterren. Oordeel zelf maar!

tiaramoment beatrix
Zoek de verschillen! Bron: BrunoPress

Voor de gelegenheid droeg Beatrix een donkerroze deux-piece van tule, kant en zijde. De prinses maakt het ensemble af met parels en bronzen accenten. Deze outfit hebben we al eerder bij de prinses gespot, weliswaar toen zonder tiara. We kunnen wel stellen dat elke outfit wordt afgemaakt met een fonkelend kroontje op het hoofd – en dat laten zowel Amalia, als Máxima en Beatrix goed zien.

Bron: ModekoninginMaxima, The Court Jeweller | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook