Royal tip: zo overleef je de hitte volgens Queen Elizabeth

De koningin is op alles voorbereid.

Lees ook

De zomer is begonnen en in Nederland gaat dat vaak gepaard met veel hitte, regen en onweer. Ook bij onze buren in het Verenigd Koninkrijk lopen de temperaturen omhoog. Queen Elizabeth is al op de hitte voorbereid, en heeft een handig gadget aangeschaft.

Ventilator

Wij kunnen ons wel voorstellen dat een paleis als Buckingham Palace of Windsor Castle airco heeft – of anders lakeien die met kranten zwaaien om de koningin te voorzien van een koel briesje. Toch heeft de koningin alvast maatregelen genomen en een ventilator gekocht. Deze werd voor het eerst gespot toen ze Boris Johnson in juli 2019 beëdigde als premier.

Ondertussen heeft ze de luchtverhitter iets geüpgraded waarmee ze zowel warme als koude lucht krijgt. De Dyson Hot & Cool Fan Heater zou waarschijnlijk in zowel Buckingham Palace als Windsor Castle te vinden zijn. Perfect voor koude winters of als een hittegolf de koninklijke residenties bereikt. De koningin is overigens best zuinig met haar gadgets. Naar verluidt, zou ze eerst een goedkope ventilator hebben aangeschaft van 30 pond (omgerekend is dat ongeveer 35 euro).

elizabeth hitte
Subtiel maar toch prominent naast de familiefoto’s rechts achter de Queen: zo houdt Liz het hoofd koel. (Beeld: Brunopress)

Dresscode tijdens hitte

De hitte in het Verenigd Koninkrijk heeft er overigens voor gezorgd dat de strikte dresscodes bij Royal Ascot zijn aangepast. Bij het paardenevenement – dat vorige week plaatsvond – dien je als bezoeker in bedekkende kleding te verschijnen. Geen enkele outfit mag een lengte boven de knie hebben en ook strapless jurken zijn een no-go. Vanwege de oplopende temperaturen werd er echter gekozen voor een versoepeling. Wel zo fijn!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook