Prinses Amalia moet zich aan déze 8 regels houden

Wat zijn de do's en don'ts voor de Nederlandse kroonprinses?

Lees ook

Ook zwaaien is verplicht

Natuurlijk zijn de A’tjes bij bijzondere koninklijke gelegenheden aanwezig. Enig vinden we dat, want dit zijn de zeldzame momenten wanneer we een glimp van de prinsesjes opvangen. Tijdens dit soort ‘werkbezoeken’ horen de prinsesjes gretig en uitbundig te zwaaien, oftewel: te wuiven. Hilarisch was de whatever-zwaai van prinses Alexia tijdens Koningsdag 2016. Alexia is en blijft iconisch.

Een leven buiten de publiciteit

Willem-Alexander en Máxima proberen hun dochters zo ver mogelijk buiten de spotlights te houden. Tot hun achttiende verjaardag dan, maar of dán de remmen los gaan, is nog te bezien. “Vrijheid is belangrijk in een opvoeding”, vindt de koning en hij probeert zijn meiden dan ook zo gewoon mogelijk op te voeden. Zo hoorden we dat de A’tjes gewoon hun telefoon moeten inleveren, Máxima op de lagere school voor luizenmoeder speelde en er strikte regels gelden op Huis ten Bosch. Maar buiten het paleis komen de prinsessen nergens zonder hun beveiliging. Toch geldt de afspraak dat de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) niets doorvertellen over vriendjes of onhandige acties. “Zo kunnen ze een ongedwongen leven leiden.” De prinsessen hebben sociale media, maar deze zijn niet openbaar.

Op de fiets naar het Gymnasium

De drie A’tjes gingen alle drie naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Volgens traditie vertrekt elke prinses in september per fiets vanaf huis, Paleis Huis ten Bosch, naar haar nieuwe school. Inmiddels is Amalia natuurlijk cum laude afgestudeerd en net terug van haar tussenjaar, en studeert Alexia aan het UWC Atlantic College in Wales. Wat groeien ze toch snel op, hè?

Bron: Beau Monde archief, JAN Magazine | Beeld: BrunoPress

Pagina 2/2

Laatste nieuws

Zie ook