Hertogin Kate in legeruniform: ‘Zelfs camouflage staat haar beeldig’

Weer eens wat anders dan een manteljurk!

Lees ook

Dat zien we niet vaak, Kate in legeruniform! Dat de hertogin van Cambridge zich – zoals een royal betaamt – ook voorbereid op een militaire loopbaan, maakt ze wel duidelijk in haar laatste Instagram-post.

Militaire training

Al langere tijd klinken de geruchten dat hertogin Kate niet lang meer op een militaire (ere)functie hoeft te wachten. De meeste royals hebben een ‘bijbaantje’ in het leger, zij het alleen symbolisch, en door het vertrek van prins Andrew en prins Harry zijn er bovendien weer een paar militaire titels te verdelen. Is Kate de volgende kolonel? Als we de laatste Instagram-post van de Cambridgejes mogen geloven, bereidt de hertogin zich in ieder geval wel voor op een rol in het leger.

Armed Forces Day

Speciaal voor Armed Forces Day, de Dag van de Krijgsmacht, deelt Kate een reeks kiekjes van een meeloopdag die ze afgelopen jaar doorbracht met het Britse leger – in voltallig uniform. Da’s weer eens wat anders dan naaldhakken en een mantelpakje!

“Vandaag op de Dag van de Krijgsmacht willen William en ik een eerbetoon brengen aan de dappere mannen en vrouwen die in onze krijgsmachten dienen, op zee, op land en in de lucht, hier in het VK en overal ter wereld”, schrijft Kate.

More to come

Ook blikt ze terug op haar eigen dag in het leger. “Vorig jaar had ik de eer om tijd door te brengen met het Britse leger om te zien hoe zij militairen en nieuwe rekruten opleiden. Het was geweldig om vanuit de eerste hand te zien welke vele belangrijke en gevarieerde rollen de krijgsmacht speelt, dag in, dag uit, om ons te beschermen, en ik kijk ernaar uit om te zijner tijd meer te ontdekken over de Royal Navy en de Royal Air Force.

We kunnen Kate dus vaker in een camouflageprintje verwachten, en het lijkt erop dat veel royaltyfans dat wel zien zitten. “Zelfs dit staat je beeldig!” klinkt het in de reacties op Instagram. “Waar blijft haar titel van kolonel?”

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook