Nooit te oud: Queen Elizabeth stapt gewoon weer op haar paard

De Queen is en blijft een paardenmeisje.

Lees ook

Ondanks haar mobiliteitsproblemen, die logischerwijs met de leeftijd komen, heeft Queen Elizabeth koninklijke fans verrukt door de afgelopen dagen weer in het zadel te stappen. De 96-jarige is blij om weer op haar paard te zitten en wij vinden dat wel een applausje waard.

Prachtig teken

Dit weekend liet de royal family nog weten iemand te zoeken om fulltime de paarden te verzorgen op Buckingham Palace. HM is dol op haar paarden en greep de afgelopen dagen dan ook haar kans. “De Queen heeft ervan genoten weer op haar paard te zitten. Dat ze weer kan rijden is een prachtig teken na de zorgen over haar gezondheid. Om dit op 96-jarige leeftijd nog te doen is behoorlijk opmerkelijk”, vertelde een bron aan de Britse krant The Sun.

‘Warm fluweel’

HM is een bekende paardensportliefhebber, ze woont regelmatig paardenevenementen bij en haar hele leven is ze blijven paardrijden. Koningin Elizabeth verscheen onlangs op de Royal Windsor Horse Show, opgewonden toekijkend vanaf de zijlijn. Auteur Sir Micheal Morpurgo bezocht de Queen ooit in Windsor Castle voor de lunch, waar ze naar verluidt uitgebreid over haar liefde voor paarden spraken. Volgens de schrijver vertelde de koningin dat haar liefde voor het dier als kind begon toen ze de hals van een pony streelde, die aanvoelde als ‘warm fluweel’.

Ook kreeg ze onlangs nog een zeldzaam paard cadeau van de President van Azerbaijan, als blijk van waardering voor haar zeventig jaar op de troon. De Queen is en blijft een paardenmeisje.

Wandelstok

Queen Elizabeth heeft al langer last van mobiliteitsproblemen en is daarom vaak te zien met haar wandelstok. Toch liet ze die achterwege bij een speciale audiëntie in Justin Welby in Windsor Castle. We hopen dat dit, naast het paardrijden, een goed teken is, wat betreft de Queens gezondheid.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook