Máxima maakt de blits in Belvedere

Nooit genoeg parels!

Lees ook

Een deftige locatie voor het staatsdiner: het barokke paleis slash indrukwekkende museum Belvedere in Wenen. Koningin Máxima weet wel raad met zo’n chique setting en schitterde tijdens het diner gisteravond in zomers wit. Met genoeg parels om die kunstwerken op de achtergrond te overtreffen!

Oostenrijks staatsdiner

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima aten gisteren een hapje mee met de Oostenrijkse bondspresident Van der Bellen. De Oranjes zijn drie dagen op staatsbezoek in het land en hebben een behoorlijk vol programma. Slim als je dan een staatsdiner met ’n museumbezoek kunt combineren.

Beeld: BrunoPress

De koningin haalde een oude zomerfavoriet uit de kast: haar witte, asymmetrische japon van Stella McCartney (eerder gedragen in 2019, bij een diner van het Corps Diplomatique). Ze combineerde hem met parels, parels en nog eens parels! #moreismore

Beeld: BrunoPress

Daarmee steel je dus zelfs de show als je voor één van de meest beroemde kunstwerken uit het museum staat.

Beeld: BrunoPress

De koningin oogstte drie jaar geleden, toen ze de jurk met grote pofmouw voor het eerst droeg, al veel lof met deze outfit. Stella McCartney won enorm aan populariteit (ook onder de royals) nadat hertogin Meghan voor deze designer koos voor haar tweede bruidsjurk.

Gastvrijheid

Is de spierwitte japon van de koningin misschien ook een knipoog naar de sneeuw in het Oostenrijkse Lech, waar de royals steevast wintersporten? Koning Willem-Alexander bedankte het land in ieder geval voor alle gastvrijheid die de Oranjes er hebben mogen ontvangen. “Oostenrijk heeft een speciale plek in ons hart. Wij kennen uw land goed, zowel in winterse als in zomerse gedaante. De gastvrijheid die onze familie hier al generaties lang ontmoet, stemt ons dankbaar.”

Vanavond kunnen we weer een galalook van Máxima verwachten. Om de Oostenrijkers nogmaals te bedanken voor hun gastvrijheid, organiseert het koningspaar een contraprestatie – een optreden van het Nederlands Kamerkoor. Eens kijken in welke avondjapon de koningin ditmaal de hitte (34 graden!) trotseert.

Bron: Blauw Bloed, RTL, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook